Connect with us
Calugarul Savatie Bastovoi sare in apararea trupei Taxi, dupa piesa "Despre smerenie": "Mi-a placut!"

Știri

Calugarul Savatie Bastovoi sare in apararea trupei Taxi, dupa piesa „Despre smerenie”: „Mi-a placut!”

Piesa „Despre Smerenie” a celor de la Taxi a starnit foarte multe controverse. Au existat destule voci din randul enoriasilor care i-au criticat pe cei care au aparut in videoclip si pe autorii melodiei.

Piesa „Despre Smerenie” a celor de la Taxi a starnit foarte multe controverse. Au existat destule voci din randul enoriasilor care i-au criticat pe cei care au aparut in videoclip si pe autorii melodiei.

Calugarul Savatie Bastovoi le-a luat, insa, apararea celor de la Taxi. Acesta spune ca melodia i-a placut si ca se bucura pentru ca cei care au aparut in videoclip l-au gasit pe Dumnezeu intr-un loc mai mic.

„Chiar v-a deranjat atit de mult acest clip? Mie mi-a placut. Faptul ca toti acesti oameni, despre care nu stiam ca il cauta pe Dumnezeu, L-au gasit in sfirsit, intr-un loc mic, nu poate decit sa ma bucure. E adevarat ca Dumnezeu prefera si piatra, si pamintul, nu doar lemnul, chiar si pajistile deschise, si pustiul – prefera orice loc in care omul se roaga din inima smerita. Dar faptul ca atitia oameni isi spun o parere, nu e ceva de ocarit. Sint smeriti sau nu, Dumnezeu sa judece. Cei care petrec in smerenie vor gasi folos in orice mustrare. Nu in zadar au spus Parintii pustiei: pina nu vei ramine in lume doar tu si Dumnezeu nu vei avea liniste”, a scris calugarul Savatie Bastovoi pe Facebook.

Citeste si: Ce spun cele 33 de personalitati din videoclipul „Despre smerenie”. „S-a ajuns la amenintari cu moartea …”

In ceea ce ii priveste pe cei care l-au atacat pe Dan Teodorescu, solistul de la Taxi, ieromonahul Savatie Bastovoi spune ca placerea lor de a lovi este mai mai mare decat cea de a ierta. El mai considera ca singura arma a ortodocsilor din aceste zile este defaimarea.

„De doua zile omul si-a cerut iertare, dar ei continua sa-l bata, aratind prin aceasta ca placerea de a lovi e mai mare decit aceea de a ierta. Il bat nu cu vorbe din Scriptura, nu cu pilde ziditoare – singura arma a ortodocsilor din aceste zile fiind defaimarea. Il acuza de hula, nestiind ce inseamna hula, la fel ca evreii care socoteau ca templul este mai mare decit Dumnezeu Care sfinteste templul. Omul a exprimat o parere de gust si confort sufletesc (ii plac bisericile mici, asa cum plac milioanelor de crestini) asa cum ne dam cu parerea pe la agapele noastre: nu-mi place cintarea pe voci, nu-mi place psaltica, nu-mi plac luminile electrice, imi plac luminarile. Dar nimeni nu se huiduie pentru preferinte, caci Ortodoxia are flori si parfumuri pentru toate gusturile.

Acum, ce veti face cu acest om: mai poate sa mearga el la vreo biserica? Macar una mica? Sau toate zoile turnate in capul lui vor functiona ca o anatema? Ce ati aparat pina la urma? Un santier? Atunci cind se hotara proiectul iconografic pentru catedrala „Hristos Mintuitorul” din Moscova, multe voci autoritare ale teologilor au criticat proiectul ca fiind necanonic, cu toate acestea el a fost facut. Da, catedrala din Moscova are pe bolta un mos cu barba creind lumea, o erezie iconografica de jumatate de hectar. E o hula sa spunem asta? Nu. Hula impotriva Duhului iubirii este sa nu iertam, sa alegem ura si defaimarea in locul dreptei judecati si a sfatului bun. Iertati-ma si pe mine”, a mai scris calugarul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top