Connect with us
Un cutremur cu magnitudinea de 7 a avut loc vineri in arhipelagul Vanuatu. O alerta de tsunami a fost lansata, insa a fost ridicata rapid.

Știri

Cutremur cu magnitudinea 7 in Vanuatu. Alerta de tsunami

Intensitatea seismului, produs (joi la 19h33 GMT) la o adancime de 10 kilometri si la 209 kilometri de capitala Port Vila, conform Institutului american pentru studii geologice (USGS), fusese apreciata initial la 7,3 de catre Centrul de alerta la tsunami din Pacific (NTWC).

Citeste si: Cutremur in Bulgaria, de 4.4 grade

Citeste si: UPDATE: Stare de urgenta: Cel putin 233 de morti! Cutremur puternic cu magnitudinea 7,8 in Ecuador

NTWC avertizase asupra riscului ca seismul sa genereze valuri periculoase de pana la trei metri pe litoralul arhipelagului. Alerta a fost ridicata insa dupa doua ore. Deocamdata nu s-au semnalat pagube materiale insemnate.
Arhipelagul de 80 de insule, care constituie una dintre cele mai sarace tari de pe glob, se afla pe „centura de foc” a Pacificului, unde coliziunea placilor tectonice produce seisme frecvente si o intensa activitate vulcanica.

Un alt cutremur puternic a avut loc la inceputul lunii aprilie, la peste 400 de kilometri de Port Vila. Atunci insa nu s-a emis avertizare de tsunami, aminteste AFP.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top