Connect with us
Primarul din Sectorul 1, Dan Tudorache, a vorbit despre situatia de la Spitalul de Arsi, dupa ce unitatea medicala a fost implicata in mai multe scandaluri.

Știri

Dan Tudorache, primarul sectorului 1, despre Spitalul de Arsi: „Vom aloca…”

Primarul sectorului 1 Dan Tudorache a facut declaratii in contextul scandalului generat generat de conditiile de Spitalul de Arsi.

Edilul a spus ca in maxim doua luni de zile va da in functiune cinci camere ale unitatii medicale. Suma alocata din fondurile primariei este de 250.000 de euro, conform spuselor acestuia.

„Eu sper ca in maximum doua luni de zile sa dam in functiune cele cinci camere de pe sectia Anestezie-Terapie Intensiva (ATI) si baia unde sunt spalati bolnavii. Vom aloca undeva la 250.000 euro fara tva pentru cele cinci camere ATI, plus acea baie. Deci vor fi: grup de climatizare, peretii de inox, usi batante de inox. De saptamana viitoare incepem.

Citeste si: Ministerul Sanatatii vrea sa mute Spitalul de Arsi

Citeste si: Caz SOCANT la Spitalul de Arsi! A murit dupa o transfuzie gresita!

Managerul a spus ca ar dori sa terminam in 45 de zile, am luat o marja de doua luni, sa speram ca vom rezolva pana pe 15 septembrie. Nu am facut-o pana acum pentru ca trebuia inchisa sectia ATI. Ce se intampla cu pacientii cat timp se renoveaza este problema managerului. Noi am vrut sa facem asta din 2014, dar nu au vrut dansii sa inchida pentru ca e singurul spital de arsi din tara si e greu”, a declarat Dan Tudorache, primarul Sectorului 1.

Reamintim ca Ministerul Sanatatii a inchis aceasta sectie, in scopul renovarii. Masura luata de oficialii guvernamentali a fost luata ca urmare a anchetelor demarate dupa ce mai multi bolnavi s-au plans de conditiile din Spitalul de Arsi.

In urma cu o saptamana, o femeie a murit la acest spital, dupa ce i s-a facut o transfuzie cu o grupa sangvina necorespunzatoare. Totodata, un medic a filmat un pacient ale carui rani erau parazitate de larve. Cazurile au ajuns in atentia Colegiului Medicilor si a Ministerului Sanatatii.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top