Connect with us
Medicii legisti incearca sa gaseasca raspuns intrebarii de ce a murit Ekeng. Conform primelor concluzii, fotbalistul lui Dinamo avea o afectiune cardiaca.

Știri

UPDATE: De ce a murit Ekeng. Ce spun medicii legisti

UPDATE, miercuri, 11 mai 2016, ora 15.35: Conform raportului INML, inima fotbalistului avea mai multe afectiuni patologice. „Cardiomegalie (greutate cord – 570 de grame, dimensiuni: 14/11,5/7cm), determinata predominant de hipertrofia ventricului stang si a septului interventricular (grosime maxima 2,4 cm) „, se arata intr-un document semnat de medicii de la INML.

In document se mai arata ca inima fotbalistului a prezentat si anomalii precum ” bridge-ing intins la artera coronara stanga si la nivelul arterei coronarei drepte, dar si hipoplazia ramului circumflex al coroanei stangi.”

Rezultatele toxicologice vor fi disponibile peste 2 saptamani.

Conform medicului camerunez Abdo Salem, Ekeng avea o problema cardiaca destul de grava, inima lui fiind mare, chiar si pentru un sportiv.

„Am constatat inima mai mare si pentru un sportiv. (…) Aceasta hipertrofie predispune la tulburari de ritm si stop cardiac. A avut o problema cardiaca – aceasta a fost cauza decesului”, a declarat legistul Abdo Salem, citat de Agerpres.

Medicul camerunez a asistat la autopsia mijlocasului dinamovist la cererea rudelor acestuia. Legistul a mai precizat ca acum sunt asteptate rezultatele complete ale analizelor.

Citeste si: Incredibil! Ce a facut un fotbalist al echipei Dinamo dupa ce a murit Ekeng

Citeste si: O noua tragedie in fotbal dupa moartea lui Ekeng!

 

„Prima parte am facut-o. Acum asteptam analizele laboratoarelor sa ne trimita rezultatele. Daca nu era nevoie de ele nu le prelevam (n.r. – probe). Avem nevoie si de aceste rezultate”, a completat medicul.

La sediul Institutului National de Medicina Legala au mai asistat, printre altii si fratele fotbalistului. Marti va ajunge in Romania si sotia mijlocasului camerunez. Trupul neinsufletit al acestuia nu va fi ridicat de la INML cel putin pana miercuri dimineata.

„In continuarea comunicatului din data de 7 mai 2016, privind decesul jucatorului de fotbal PATRICK EKENG, in varsta de 26 de ani, va aducem la cunostinta urmatoarele:

Cercetarile in cauza au continuat in cursul zilei de duminica, 8 mai 2016, cu audierea angajatilor din cadrul serviciului de ambulanta privat si a medicului echipei de fotbal Dinamo.

De asemenea, au fost ridicate documentele medicale ale jucatorului, atat de la Institutul National de Medicina Sportiva, cat si de la clubul Dinamo. Aceste documente au fost puse la dispozitia I.N.M.L. „Mina Minovici” Bucuresti.

In cursul acestei zile a fost efectuata necropsia medico-legala de catre specialisti din cadrul I.N.M.L. „Mina Minovici” Bucuresti, concluziile acestei activitati urmand a fi formulate dupa finalizarea analizelor de laborator.

Totodata, in cauza au fost ridicate documente si aparatura medicala de la serviciul de ambulanta privat care a asigurat asistenta de specialitate la evenimentul sportiv. Pe masura derularii cercetarilor, vom informa opinia publica”, se arata intr-un comunicat al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Reamintim ca mijlocasul camerunez Patrick Ekeng (26 de ani) a murit dupa ce a suferit un stop cardio-respirator in timpul meciului Dinamo-Viitorul (3-3) din Liga 1. El evoluase in 11 meciuri pentru <cainii rosii>, reusind sa inscrie un gol, in Cupa Romaniei, contra echipei Steaua. Mijlocasul la inchidere era international camerunez si mai evoluase in cariera pentru Cordoba, Le Mans sau Lausanne. Era casatorit si avea o fetita.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top