Connect with us
Euro 2016, teroristii ISIS si legatura cu huliganii englezi

Știri

Euro 2016: teroristii ISIS si legatura cu huliganii englezi

Amintirea bestiilor jihadiste din gruparea terorista Statul Islamic a revenit mai devreme decat se credea in Franta. Cei care au „contribuit” la acest scenariu sunt suporterii nationalei Angliei, care au venit la Marsilia pentru a-si sustine favoritii la prima lor partida de la Euro 2016, cea contra Rusiei.

Aflati sub influenta bauturilor alcoolice, temutii hooligans au dezlantuit infernul in fata barului Queen Victoria. Totul a debutat cu niste scandari care i-au iritat la culme pe francezii din zona. Golanii din Anglia se simteau viteji si au inceput sa strige „ISIS unde sunteti?”. Remarcile referitoare la gruparea terorista care in noiembrie 2015 a atacat mai multe zone din jurul Stade de France – locul unde se vor juca meciuri la Euro 2016 – au reprezentat scanteia care a generat scandalul.

Citeste si: Euro 2016: informatiile mai putin cunoscute

Euro 2016: recordul inedit din dreptul nationalei Romaniei

Ca si cum rivalitatea istorica dintre francezi si englezi nu era suficienta, trimiterile la Statul Islamic au revoltat la culme un grup de francezi, care a reactionat imediat. Au urmat injuraturile si situatia a degenerat rapid, astfel ca la fata locului a fost solicitata interventia fortelor de ordine. Politia a folosit gaze lacrimogene pentru a calma spiritele, iar cand atmosfera s-a mai linistit, doi englezi au fost arestati.

Nu este prima oara cand fanii englezi creeaza probleme la un turneu final de fotbal. Sunt numeroase cazurile in care acestia au comis acte de violenta si de vandalism. Aceasta ultima „dovada” din partea temutilor hooligans a pus in garda autoritatile franceze, care si inainte de acest moment luasera unele masuri in ceea ce ii priveste. Astfel, aproximativ 2.000 de suporteri britanici au fost opriti inainte de a ajunge in Franta pentru a asista la Euro 2016. Tuturor celor mentionati nu li s-au acceptat pasapoartele si implicit accesul in Franta, din cauza problemelor pe care le-au creat in trecut pe stadioane.

Euro 2016 debuteaza vineri, cu meciul Franta – Romania, transmis de PRO TV, la ora 22:00.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top