Connect with us
LISTA SPITALELOR din Romania care folosesc IN CONTINUARE produse Hexi Pharma

Știri

LISTA SPITALELOR din Romania care folosesc IN CONTINUARE produse Hexi Pharma

Ministerul Sanatatii lanseaza bomba momentului. Desi e scandal national cu produsele Hexi Pharma, un scandal in care insusi premierul Dacian Ciolos s-a implicat pentru a rezolva problema dezinfectantilor. Dupa ce corpul de control al premierului si Ministerul Sanatatii s-au angajat sa faca o ancheta in acest dosar, in mai multe spitale din tara noastra continua sa se foloseasca dezinfectanti de la aceasta firma controversata.

Ministerul Sanatatii a descoperit ca in Romania mai sunt spitale care folosesc produsele Hexi Pharma, iar unul din acestea este Spitalul Judetean de Urgenta Suceava. Inspectia Sanitara de Stat face un control neanuntat in toate spitalele publice din tara.

In urma acestui control, cei de la Sanatate au aflat in Spitalul Judetean de Urgenta Suceava un flacon cu produsul ANIOSYME DD1, cumparat de la Hexi Pharma. Logo-ul companiei apare pe un videoclip realizat cu camera ascunsa. In plus, la Spitalul Judetean Arad, pe sectiile de Obstetrica-Ginecologie si ORL au fost gasite doua flacoane pe care era inscriptionata sigla Hexi Pharma, desigilate, dar neutilizate.

Fosta sotie a lui Dan Condrea a avut un accident similar celui in care a murit patronul Hexi Pharma

Hexi Pharma, Flori Dinu si nevasta lui Dan Condrea, puse sub urmarire penala

O alta unitate sanitar unde se folosesc produsele controversate este Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova. Motivul pentru care inca se folosesc produse medicale de acest tip in acel spital este unul incredibil: nu a fost gasit un dezinfectant la fel de bun pentru inlocuire.

Pe 2 iunie 2016 au fost semnate noi contracte de achizitionare a produselor de tip dezinfectanti pentru a inlocui cele folosite de firma fostului patron Dan Condrea. Ministerul Sanatatii a luat la puricat si spitalele din Bucuresti, 11 la numar. Inspectia realizata de specialistii de la Sanatate va continua si in celelalte spitale din Capitala.

Astazi, procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, a declarat ca ancheta in dosarul anului va continua. Lazar sustine ca inca exista lucruri de dezvaluit si ancheta este departe de a fi finalizata. Noi amanunte despre afacerea deceniului vor fi publicate in zilele sau saptamanile urmatoare, cand vor aparea si cele mai importante prime concluzii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top