Connect with us
Cardiologul de la Spitalul de Urgenta care a incercat sa il salveze pe Ekeng sustine ca fotbalistul a murit pentru ca nu a fost resuscitat la timp.

Știri

Medicul care s-a ocupat de Ekeng la spitalul Floreasca: „A murit cu zile! Putea fi salvat!”

Medicul Gabriel Chitoiu de la spitalul Floreasca a povestit pentru Antena 3 ca a reusit sa ii reporneasca inima jucatorului dupa 30 de minute. Din pacate, acest lucru nu a fost suficient, iar cordul fotbalistului de la Dinamo a cedat definitiv.

Doctorul spune ca sansa lui Ekeng la viata s-a irosit pe terenul pe care a lesinat. ”Ceea ce se stie si este elementar pentru toti cei care au absolvit o facultate de medicina, este ca o asltfel de fibrilatie ventriculara trebuie ca sa o salvezi in primele 3-4-5 minute”, a declarat Gabriel Chitoiu.

Citeste si: Ipoteza socanta in cazul mortii lui Ekeng: „A baut…”

Citeste si: Reactia cutremuratoare a sotiei lui Patrick Ekeng la aflarea vestii ca sotul i-a murit

Ambulanta care l-a preluat pe Patrick Ekeng a sosit pe gazon la circa 3 minute dupa ce acesta s-a prabusit pe teren.

Citeste si: Nereguli grave la Ambulanta Puls! Ce s-a descoperit e socant

”Singura solutie ca sa o opresti este sa dai un soc pacientului respectiv. Trebuie sa vina defibrilatorul la tine, nu sa fugi tu la defibrilator”, a adaugat medicul Gabriel Tatu Chitoiu.

Dupa ce a fost adus la Floreasca, echipa de 10 medici a reusit sa-i reporneasca fotbalistului inima. Insa trecuse o ora si jumatate de cand acesta cazuse pe teren.

”Din pacate, in momentul in care am obtinut acest ritm la care speram, a fost la distanta mare de aparitia stopului cardiac, timp in care pacientul intra in acidoza, care practic paralizeaza corpul”, a mai explicat medicul cardiolog.

Pe de alta parte, Graziela Vajaiala, presedinte la Agentia Nationala Anti-Doping, a declarat ca mijlocasul dinamovist fusese testat antidoping in luna aprilie,  „prin sondaj, cu ocazia unui meci”, iar rezultatele au fost negative, adaugand ca ar fi regretabil ca rezultatele toxicologice sa releve „substante interzise”, pentru ca atunci „cineva ar trebui sa raspunda”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top