Connect with us
A murit o legenda a sahului din Rusia. Regrete pentru marele maestru

Știri

A murit o legenda a sahului din Rusia. Regrete pentru marele maestru

Marele maestru Victor Korchnoi a murit la varsta de 85 de ani, din cauza unui atac cerebral. Considerat de specialisti unul dintre cei mai buni jucatori de sah din lume care nu a reusit sa castige titlul mondial, Korchnoi este foarte apreciat pentru ca a dezvoltat mult teoria sahista. Acesta a participat la concursuri chiar daca avea o varsta venerabila, iar din 1976 s-a stabilit in Elvetia, tara pentru care a si jucat in mai multe turnee internationale. Este posibil ca starea de sanatate a lui Korchnoi sa fi fost influentata decisiv de atacul cerebral suferit in luna decembrie a anului 2012.

Marele maestru international de sah s-a nascut la 23 martie 1931, la Leningrad, in Uniunea Sovietica, actuala Federatie Rusa, si a murit la 6 iunie, la Wohlen, in Elvetia. Legenda sahului rusesc a supravietuit ororilor celui de-Al Doilea Razboi Mondial pentru a deveni campionul Uniunii Sovietice la sah de patru ori. De asemenea, acesta a castigat cinci editii ale Campionatului European de specialitate si a devenit numarul 1 mondial datorita victoriilor sale.

Citeste si: Probleme pentru Radu Beligan! Ce a patit maestrul

A murit Guy Clark

In perioada Razboiului Rece, Korchnoi a intors spatele tarii sale natale si a plecat in Elvetia, devenind primul maestru de sah din Rusia care avea curajul unui astfel de gest. Intr-unul dintre interviurile acordate de-a lungul vremii, marele maestru explica secretul succesului sau: caviarul, joggingul si yoga. La 70 de ani, acesta era cel mai batran mare maestru inca activ care era prezent in Top 100 mondial.

Nascut in timpul regimului condus de Stalin, Viktor Lvovich Korchnoi a fost fiul unui profesor de limba si literatura rusa, care in acelasi timp era nevoit sa munceasca intr-o fabrica de confectii pentru a reusi sa isi intretina familia. Mama marelui sahist rus era pianista. Mariajul celor doi s-a terminat la scurt timp dupa nasterea lui Viktor. Tatal sau s-a recasatorit si a fost cel care l-a introdus pentru prima oara in tainele sahului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top