Connect with us
Neculai Ontanu a fost trimis in judecata de procurorii DNA

Știri

Neculai Ontanu a fost trimis in judecata de procurorii DNA

Vesti proaste pentru Neculai Ontanu. In aceasta dimineata, fostul primar al Sectorului 2 a fost trimis in judecata de procurorii DNA, in stare de arest preventiv, pentru luare de mita. Conform Agerpres, in dosar mai sunt implicati Toma Sutru, fost secretar al Consiliului local al Sectorului 2 acuzat de luare de mita si spalare de bani, Loredana Radu si Aurel Radu, ambii acuzati de complicitate la luare de mita si spalare de bani. Daca primul se afla in stare de arest preventiv, ceilalti doi sunt in arest la domiciliu.

Conform procurorilor DNA, la aceasta situatie s-a ajuns dupa ce in perioada 2006-2007, Ontanu a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la denuntatorul lui, pentru a facilita procedura de reconstituire a dreptului de proprietate, in conformitate cu prevederile Legii 18/1991. Erau vizate mai multe terenuri aflate intr-o zona rezidentiala din Sectorul 2.
Se pare ca fostul edil al Sectorului 2 a pretins si a primit o suprafata de 1.500 mp cu o valoare de piata estimata la 1.441.495 euro, pe strada Barbu Vacarescu. Ulterior, aceasta a fost transferata de denuntator prin contracte de vanzare-cumparare fictive, catre Loredana Radu si Aurel Radu.

Citeste si: DNA cere 14 ani de inchisoare pentru afaceristul Puiu Popoviciu

Lovitura dura pentru Madalin Voicu si sotia sa. Ce a decis DNA

„In baza solicitarii formulate de Ontanu, la 13 noiembrie 2007, s-au incheiat, la acelasi notariat public, doua contracte de vanzare cumparare prin care a fost transferat dreptul de proprietate asupra unei suprafete de 500 mp cu o valoare de piata de 650.995 euro din terenul situat pe str. Barbu Vacarescu catre Aurel Radu si asupra unei suprafete de 1.000 mp din acelasi lot, cu o valoare de piata de 790.500 euro catre Loredana Radu.

Pretul prevazut in contractul incheiat cu Aurel Radu a fost de 500 euro/mp, respectiv valoarea minima conform Ghidului cu preturi orientative ale imobilelor realizat de Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania (pret total 250.000 euro). in contractul incheiat cu Loredana Radu a fost prevazut un pret de 10 ori mai mic, respectiv 50 euro/mp (pret total 50.000 euro)”, se arata in referatul procurorilor. Dosarul a fost trimis la Curtea de Apel Bucuresti.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top