Connect with us
Liderii statelor Uniunii Europene se intrunesc marti la primul summit de dupa Brexit, referendumul prin care Marea Britanie a ales sa iasa din UE.

Știri

Primul summit dupa Brexit! Consiliul European se reuneste la Bruxelles

Liderii statelor membre UE participa astazi la primul summit european de dupa Brexit. Premierul demisionar britanic David Cameron va lua si el parte la reuniune. Cameron nu va participa, insa, la discutii, ci doar va fi prezent la cina de lucru cu liderii europeni si la o intalnire cu presedintele Consiliului European, Donald Tusk si cu presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Pe de alta parte, liderii din Franta, Germania si Italia au recomandat britanicilor sa declanseze procedura de iesire din UE.

„Este esential sa nu se piarda timp in abordarea problemei iesirii Marii Britanii din UE”, a declarat presedintele Frantei, François Hollande, intr-o conferinta de presa comuna cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, si premierul Italiei, Matteo Renzi.

Citeste si: Dupa Brexit, ar putea urma Auxit. De ce vrea Austria sa iasa din UE

„Suntem de acord sa nu existe discutii formale sau informale cu Marea Britanie pana cand nu va fi depusa o solicitare adresata Consiliului European in sensul iesirii din UE”, a mai spus si Angela Merkel.

Romania va fi reprezentata la summitul de la Bruxelles de presedintele Klaus Iohannis.

Reamintim ca la referendumul organizat in Marea Britanie la sfarsitul saptamanii trecute, cetatenii Regatului Unit au decis ca tara lor sa paraseasca Uniunea Europeana (52% vs. 48%). In urma rezultatului, David Cameron, sustinator al ramanerii Marii Britanii in UE, a anuntat ca demisioneaza.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top