Connect with us
Rezultate referendum MAREA BRITANIE Brexit

Știri

Rezultate BREXIT referendum MAREA BRITANIE – s-a votat iesirea din UE. VIZA pentru UK?

Rezultatele BREXIT la referendumul din Marea Britanie au socat intreaga Europa, britanicii au ales sa iasa din Uniunea Europeana, unda de soc a inceput moneda Angliei s-a prabusit, urmeaza EURO.

Update, ora 13.39: Vicepremierul nord-irlandez cere un referendum pentru unirea celor doua Irlande. Reinfiintarea controalelor de granita ar crea mari probleme procesului de pace.

Vezi si: Ce se intampla daca Marea Britanie iese din Ue

Pe de alta parte, aurul, valoare refugiu prin excelenta, atinge maximul ultimilor doi ani

Update, ora 13.38: Reactia lui Klaus Iohannis: Seful statului a declarat vineri ca „Marea Britanie, dupa iesirea din UE, va ramane un partener foarte important pentru noi; nu va avea insa statut privilegiat in relatia cu UE. Este in acelasi timp foarte important pentru romani sa inteleaga ca in acest moment putem sa pastram calmul si nu e cazul sa ne ingrijoram peste masura”. Iohannis a urmat liniile principale ale discursului popularilor europeni: inflexibilitate fata de Marea Britanie, care nu va primi un statut special de la UE dupa votul de ieri.

Premierul Dacian Ciolos a afirmat ca Romania va participa activ la evolutia UE.

UPDATE, ora 10:50 – Premierul David Cameron a demisionat, in urma rezultatelor brexit. Sunt sanse ca si Olanda si Franta sa faca referendum.

UPDATE, ora 8:55 – REZULTATE FINALE OFICIALE BREXIT: 51.85% pentru iesire, 48.15% pentru ramanere in UE. Olanda vrea referendum pentru iesirea din UE. Romanii speriati ca vor avea nevoie de viza pentru Marea Britanie si ca isi vor pierde locurile de munca.

UPDATE, ora 8:41 – REZULTATE BREXIT. Marea Britanie a decis sa iasa din UE cu 51.85% din voturi, voturi pentru ramanere: 48.15%.

UPDATE, 8:20: Marea Britanie a iesit din Uniunea Europeana, iar reactiile au inceput: Olanda face un referendum pentru iesirea din UE, iar Scotia vrea sa iasa de sub Regatul Unit si sa ramana in UE.

UPDATE 8:15: Rezultatele FINALE BREXIT, dupa centralizarea a 377 de circumscriptii: IESIRE – 51.8%, RAMANERE: 48.20%.

Update, ora 8:01 – Europa ramane socata, iesirea Marii Britanii din UE este deja sigura cu peste 51.74% din voturi.

UPDATE, ora 7:50 – 370 de circumscriptii au fost centralizate din 382, rezultatele sunt:

IESIRE: 51.67%,

RAMANERE: 48.33%

Specialistii spun ca rezultatele nu se vor mai schimba mult. BBC si CNN afirma ca rezultatele nu se vor schimba in favoarea ramanerii in UE.

UPDATE, ora 7:40 – Rezultatul BREXIT pare sa nu se modifice deloc, englezii vor sa plece din UE. Rezultate la centralizarea a 362 de circumscriptii de vot din 382

IESIREA DIN UE – 51.79%

RAMANEREA IN UE – 48.21%

UPDATE, ora 7:29 – CNN anunta ca rezultatele in favoarea iesirii din UE cresc la centralizarea a 352 de sectii de vot din 382.

REZULTATE BREXIT PARTIALE – creste numarul voturilor in favoarea iesirii din UE

IESIREA DIN UE – 51.82%

RAMANEREA IN UE – 48.12%

Anuntul facut de televiziunile din Anglia nu a fost bine primit de moneda nationala, lira sterlina, care s-a prabusit imediat dupa ce rezultatele partiale au fost publicate in favoarea pro-brexit.

Rezultate BREXIT BBC, CNN SI ITV

Posturile de stiri au intrat in posesia voturilor centralizate de la 352 dintre circumscriptiile de vot, iar rezultatele cresc in favoarea iesirii din UE.

IESIREA DIN UE – 51.82%

RAMANEREA IN UE – 48.12%

Rezultate BREXIT referendum pentru iesirea din UE a Marii Britanii

Milioane de imigranti asteapta cu sufletul la gura sa vada daca Anglia ramane sau nu in Uniunea Europeana, insa pana acum tabara PRO Brexit conduce. Iata cum au votat britanicii:

Voturile din Londra au fost majoritarea pentru ramanerea in UE

Voturile din Nordul Angliei au fost masive pentru iesirea din UE

Scotia si Irlanda de Nord isi doresc ramanerea in UE

Tara Galilor si-a dorit ca Marea Britanie sa iasa din UE

Rezultatele FINALE la referendumul din MAREA BRITANIE Brexit ar putea fi anuntate cel mai devreme la ora 9.00, ora Romaniei. Peste 300.000 de romani traiesc in Anglia si la fel ca ceilalti imigranti vor fi direct afectati de o decizie de iesire din UE.

DAVID CAMERON le-a multumit celor care au votat pentru ramanerea in UE a Marii Britanii

David Cameron spera ca rezultatele la referendumul din Marea Britanie sa fie pro ramanerii in UE

David Cameron spera ca rezultatele la referendumul din Marea Britanie sa fie pro ramanerii in UE

Premiul englez, David Cameron a fost un mare sustinator al ramanerii Marii Britanii in Uniunea Europeana, iar acesta a incercat in repetate randuri sa convinga electoratul sa voteze impotriva iesirii din UE.

Imediat dupa ce urnele de vot s-au inchis David Cameron a scris un mesaj pe Twitter prin care le multumea celor care au iesit la vot si au votat pentru a ramane in UE.

Daca rezultatele vor fi favorabile iesirii din UE, David Cameron va fi nevoit sa demisioneze desi majoritatea parlamentarilor conservatori isi doresc ca acesta sa fie in continuare premier.

Ce se intampla daca Marea Britanie iese din UE? Vom avea nevoie de viza pentru Anglia – Marea Britaie?

Cel mai mult vor avea de suferit cei care nu sunt cetateni ai acestei tari, insa conform tratatului Uniunii Europene procesul de iesirea la Angliei din UE va dura pana la 2 ani, timp in care cetatenii UE vor avea acelasi drepturi.

Socul cel mai mare va fi cel economic, atat EURO cat si Lira Sterlina vor avea variatii de curs enorme care vor da peste cap economia UE si a tarilor membre.

In cazul in care rezultatele pro BREXIT vor fi favorabile, in viitor se va intra in Marea Britanie pe baza de pasaport, iar unele tari vor avea nevoie de viza. Dreptul de munca al romainilor un UK ar putea fi suspendat, la fel ca a altor cetateni.

Se cere introducerea vizelor pentru a vizita Marea Britanie.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top