Connect with us
Romania se implica in lupta contra teroristilor din Statul Islamic. Tara noastra trimite cel mult 50 de militari in razboiul contra jihadistilor.

Știri

Romania intra in lupta cu Statul Islamic! Anuntul MApN

Romania se implica in lupta contra jihadistilor din Statul Islamic. Tara noastra va participa in anul 2016 cu cel mult 50 de militari la Coalitia Globala anti-ISIS. Anuntul a fost facut dupa reuniunea ministrilor Apararii si Externelor din tarile care iau parte la coalitie.

„Romania va participa in anul 2016, la demersurile Coalitiei Globale, cu un efectiv total de pana la 50 de militari, destinat activitatilor de instruire si consiliere a fortelor de securitate irakiene”, informeaza Ministerul Apararii Nationale.

Ministrul Mihnea Motoc a fost prezent miercuri si joi la reuniunea tarilor din Coalitie, desfasurata in SUA la Washington DC. Statele Unite, impreuna cu aliatii, si-au luat angajamentul de a anihila „tumora” terorista din Siria si Irak si de a combate „metastazele” atacurilor jihadistilor la nivel mondial.

Citeste si: SUMMIT-ul NATO de la Varsovia – Principalele decizii

Citeste si: Statul Islamic a ucis mai multi suporteri ai echipei Real Madrid

In ultimii doi ani, Coalitia condusa de SUA a efectuat 14.000 de atacuri aeriene in Siria si Irak, tari afectate din plin de flagelul numit Statul Islamic.

Reamintim ca la summitul NATO de la Varsovia, tarile din Alianta au decis sa isi intensifice eforturile pentru a combate miscarea jihadista  si au hotarat sa ofere sprijin direct in lupta impotriva ISIS.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top