Connect with us
S-a aflat de ce dezaxatul din Orlando a impuscat aproape 100 de oameni

Știri

S-a aflat de ce ATACATORUL DIN ORLANDO a impuscat aproape 100 de oameni

In noapte de sambata spre duminica, americanii au fost socati de cele intamplate intr-un club de gay din Orlando. Omar Mateem, un tanar de origine afgana, a deschis focul la intamplare si a ucis 49 de persoane, in timp ce alte 50 au fost ranite de gloantele trase cu o pusca-mitraliera. Dupa cel mai sangeros atac armat din istoria SUA, incep sa apara detalii socante despre motivul care l-a determinat pe atacator sa comita masacrul.

Astfel, cel nascut la New York ar fi spus persoanelor baricadate in toaletele clubului de noapte ca voia ca Afganistan sa nu mai fie bombardat de fortele armate americane. Una dintre victime a fost martora a momentului in care Mateem explica varsarea de sange pe care tocmai o provoca.

„Toata lumea l-a putut auzi vorbind la 911 si spunand ca motivul pentru care face acest lucru este pentru ca voia ca SUA sa opreasca bombardarea tarii lui (n.r. – Afganistan)”, a declarat Patience Carter in fata jurnalistilor convocati la o conferinta de presa organizata la spitalul din Orlando dupa teribilul macel.

Conform AFP, acela a fost si momentul in care atacatorul a putut fi auzit jurand credinta gruparii teroriste Statul Islamic. „In convorbirea lui, el a jurat credinta Statului Islamic. Apoi a vorbit cu noi in toalete si a intrebat daca „este cineva negru aici?”. Mi-a fost prea frica sa raspund, dar un barbat afroamerican a raspuns „da, suntem sase sau sapte”. Barbatul inarmat i-a raspuns ca nu are nicio problema cu negrii, cand este vorba despre tara mea”, a spus martora.

Citeste si: VIDEO – Cum arata casa unui terorist. IMAGINI din locuinta lui Omar Mateen, autorul atentatului din Orlando

LIVE TEXT Atentat terorist intr-un club gay din Orlando: 50 DE MORTI; ISIS a revendicat atacul

“Din acel moment, motivul sau era foarte clar. Am stiut ca nu se va opri sa traga pana cand nu va fi ucis. Nu voia sa auda telefoanele sunand si niciun sunet de SMS. Cand suna un telefon sau se auzea un mesaj text, el spunea „de unde vine?, opriti!”, a mai precizat tanara care a acceptat sa dezvaluie aceste detalii presei americane.

Cel mai grav atac armat din istoria Statelor Unite a fost comis in statul Florida si s-a terminat cu un bilant macabru: 49 de morti si peste 50 de raniti. Dupa ce a deschis focul intr-un club gay, atacatorul s-a baricadat in local si a luat mai multi ostatici. In cele din urma, trupele speciale au intervenit si l-au lichidat pe criminalul care era in evidenta FBI. La finalul evenimentului sangeros, Statul Islamic a revendicat atacul. Cand Omar Mateen a deschis focul la intamplare, in clubul din Orlando erau prezenti 320 de persoane.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top