Connect with us
Rezultatul votului la referendumul Brexit a scos la iveala o situatie inedita in randul familiilor din Marea Britanie.

Știri

Scandal dupa Brexit: „Abia ma mai pot uita la parintii mei!”

Rezultatul referendumului Brexit arata ca majoritatea celor care s-au pronuntat pentru iesirea Marii Britanii din UE au peste 49 de ani. La polul opus se afla cei care au varsta cuprinsa intre 18 si 24 de ani, care s-au pronuntat in proportie de 75% pentru ramanerea Regatului Unit in interiorul Uniunii Europene.

Acest lucru a provocat mari nemultumiri intre generatii. Intr-un reportaj publicat de The Guardian, tinerii britanici spun ca se simt dezamagiti de decizia pripita pe care au luat-o parintii lor si ca acum nu se mai inteleg cu acestia. „Am avut cele mai cumplite certuri cu mama. Sunt total dezamagita de rezultat. Ambii mei parinti au votat pentru iesire, desi eu i-am implorat sa nu o faca. Am incercat sa le explic efectele negative pe care acest lucru le va avea asupra viitorului meu si ale copiilor mei, insa de fiecare data sfarseam sa ne certam urat. Acum, simt ca abia ma mai pot uita la ei”, a spus Alex, o tanara din Marea Britanie, conform publicatiei citate.

Citeste si: Ce urmeaza dupa Brexit – Liderii UE cer grabirea iesirii, in timp ce Scotia vrea sa anuleze referendumul

Ea este una dintre zecile mii de voci de tineri nemultumiti de rezultatul Brexit. Situatia este una care devine din ce in ce mai dramatica in Marea Britanie. Deja, in jur de un milion dintre cei care au votat pentru parasirea UE regreta votul dat si cer un contrareferendum. Totodata, cautarile Google au scos la iveala ca multi britanici habar n-au avut ce voteaza si abia dupa rezultatul referendumui au cautat „Ce este Uniunea Europeana”.

La referendumul Brexit de joia trecuta, 52% dintre britanici au votat in favoarea iesirii tarii lor din UE. Premierul David Cameron si-a anuntat demisia dupa rezultatul votului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top