Connect with us
Vremea de Rusalii 2016. Weekend-ul acesta aduce temperaturi caniculare, insa meteorologii avertizeaza ca si furtunile isi vor face aparitia.

Vremea

Vremea de Rusalii 2016. Prognoza meteo pentru weekend

Vremea de Rusalii 2016. Vremea in weekend. Prognoza meteo pentru intervalul 17-19 iunie 2016. 

Meteorologii anunta ca se va instala canicula in Romania in acest weekend. Temperaturile vor atinge chiar si 37 de grade in zonele de campie. Cu toate acestea, ANM avertizeaza asupra riscului de producere a furtunilor in aceasta perioada.

Vremea vineri. Prognoza meteo pentru 17.06.2016

Ziua de vineri aduce vreme caniculara in zonele de campie si de podis. Indicele de temperatura-umezeala va depasi, izolat, chiar pragul critic de 80 de unitati. In zonele da campie, temperatura maxima va atinge chiar si 37 de grade Celsius. Cerul va fi variabil, iar seara si pe parcursul noptii se vor semnala innorari accentuate si intensificari ale vantului in zonele de vest, nord-vest, dar si la deal si la munte. Sunt asteptate vijelii, insotite de descarcari electrice. Va ploua torential, iar local poate cadea si grindina.

Vremea in Bucuresti va fi caniculara la orele de amiaza, termometrele indicand 35-36 de grade. Cerul va fi senin, iar vantul va sufla cel mult slab.

Vremea sambata. Prognoza meteo pentru 18.06.2016 

Sambata, temperaturile raman in continuare ridicate in Muntenia, Oltenia si Dobrogea, unde disconfortul termic se va resimti din plin. Minimele vor fi cuprinse intre 23 de grade (in nordul tarii) si 38 de grade in Lunca Dunarii. Cerul va fi variabil in prima parte a zilei, apoi va incepe sa se innoreze si vor cadea ploi torentiale, insotite de fulgere si intensificari ale vantului. Astfel de fenomene vor aparea in zona de vest, centru si de nord a tarii, precum si la munte si in sud-vest, pe parcursul noptii. Izolat va cadea si grindina.

In Bucuresti, vremea va fi caniculara, cu temperaturi ce vor atinge 36 de grade la umbra. Cerul va fi senin si vantul va fi aproape inexistent.

Vremea duminica. Prognoza meteo pentru 19.06.2016

Duminica, vremea va deveni instabila pe arii exinse. Norii isi vor face aparitia pe cer, favorizand aparitia furtunilor. Vor cadea ploi cu aspect torential, insotite de descarcari electrice si de intensificari ale vantului. Exceptie de la aceste fenomene vor face zonele de sud-est si de nord-vest, unde doar izolat vor fi astfel de conditii meteo. Maxima se va inregistra in zona de sud a Munteniei (34 de grade).

In Bucuresti, in ziua de Rusalii, cerul va fi variabil, iar doar izolat vor fi conditii de averse. Vantul va sufla slab si modera, iar maximele se vor situa in jurul valorilor de 31 de grade.

Vremea de Rusalii 2016 la mare

Vesti bune pentru cei care vor sa isi petreaca sfarsitul de saptamana la mare. Vremea va fi frumoasa si buna de plaja. In statiunile Costinesti, Mamaia, Eforie si Vama Veche, zilele de sambata si de duminica aduc temperaturi de circa 29 de grade. In duminica de Rusalii 2016 sunt posibile cateva innorari. Apa marii ramane totusi rece, cu o temperatura de circa 19 grade.

Vremea de Rusalii 2016 la munte

Temperaturile cresc la munte, insa in Duminica Rusaliilor sunt posibile unele innorari si precipitatii slabe. Pe Valea Prahovei, in Sinaia, Busteni, Predeal sau Azuga, ziua de sambata aduce cer senin si temperaturi de 27 de grade. Duminica, maximele se mentin la aceleasi valori, insa se vor semnala innorari si ploi slabe, care vor creste in intensitate spre seara.

Informare meteo

Meteorologii au emis o informare de canicula, disconfort termic si instabilitate atmosferica accentuata, valabila de vineri, ora 12, pana sambata, ora 23.

Vineri, 17 iunie, vremea va fi calduroasa in toate regiunile, local caniculara in vestul, centrul si sudul tarii, iar sambata 18 iunie, canicula va persista in Muntenia si in vestul si sudul Olteniei.

Se vor inregistra temperaturi maxime in jurul a 35 de grade, izolat chiar 37…38 de grade in Lunca Dunarii.

Disconfortul termic va fi accentuat in cea mai mare parte a tarii, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge frecvent si local va depasi pragul critic de 80 de unitati in zonele de campie si podis.

Incepand din dupa-amiaza de vineri 17 iunie, instabilitatea atmosferica se va accentua treptat in Crisana, Maramures, Transilvania, Banat si nordul Moldovei si pe arii restranse in restul teritoriului. Vor fi averse, frecvente descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, trecator cu aspect de vijelie. Izolat ploile vor avea caracter torential, va cadea grindina, iar cantitatile de apa vor depasi 15…20 l/mp.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top