Connect with us
Hitler-20072015

Știri

Cum arată telegrama care l-a impins pe Hitler să se sinucidă

Spre sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, Adolf Hitler a primit o telegramă de la comandantul nazist Hermann Goering, în care acesta spunea că este pregătit să preia conducerea în caz că Hitler pățește ceva. Acest gest l-a făcut pe Hitler să devină paranoic și să își suspecteze comandantul de trădare.

CITEȘTE ȘI: DUPĂ CE A FOST SALVAT DE FURIA NAZIŞTILOR, ACEST EVREU LE-A ÎNTORS FAVOAREA CREŞTINILOR ÎN MOD SURPRINZĂTOR

Mesajul pe care l-a primit Hitler de la Hermann Goering prin telegramă era următorul: ,, Prevederile pe care le-am primit de la Fuhrer mă determină să mă pregătesc pentru cea mai grea încercare la care am fost supus vreodată. Dacă până la ora 22:00 nu primesc niciun răspuns, voi considera că ați rămas fără libertatea de acţiune. Prin urmare, voi considera atunci ca îndeplinite condiţiile formulate în decret şi voi acţiona spre bunăstarea Naţiunii şi a Patriei.”

Această telegramă venea drept răspuns în urma unui ordin secret emis de Hitler către Hermann, conform căruia dacă Fuhrer-ul urma să păţească ceva, conducerea statului trebuia să fie preluată integral de către comandantul nazist.

Dar pentru că zilele lui Hitler erau numărate, toți cei din jurul său simțind că soarta războiului va fi una tristă pentru Germania, o mulțime de comploturi au început să apară în ultimele zile de viață ale Fuhrer-ului. Unul dintre ele fiind legat chiar de această telegramă. Comandanții care se aflau în buncăr cu Hitler l-au acuzat de trădare pe Hermann și l-au convins pe Fuhrer că subalternul său vrea doar să îi ia locul. Acest fapt l-a împins pe Hitler în depresia care doar câteva zile mai târziu l-a determinat să își ia viața.

În prezent telegrama se vinde la o liciație pentru 55.000 de dolari. Iată cum arată celebrul act!

Cum arată telegrama care l-a impins pe Hitler să se sinucidă

Sursa foto: mediafax

Sursa foto: historia.ro

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top