Connect with us
naufragii-08092015

Știri

Povestea nestiuta a celor mai mari naufragii din istoria maritima

Apele involburate ale marilor si oceanelor au inghitit mii de suflete in urma unor naufragii de proportii. Dar care a fost motivul tinut secret de autoritatile vremii?

O croaziera in jurul lumii se poate oricand transforma dintr-un vis intr-un adevarat cosmar. De la celebra poveste a Titanicului la naufragii nu atat de mediatizate de presa, toate aceste dezastre maritime s-au intamplat dintr-o anumita cauza. Multe dintre motivele scufundarilor celor mai mari vase din lume au ramas ascunse in istorie.

Iata care au fost cele mai mari naufragii din istoria maritima!

1. Naufragiul Tek Sing

Sursa foto: historia.ro

Sursa foto: historia.ro

O poveste mai putin cunoscuta de catre publicul larg, naufragiul Tek Sing a socat marina mondiala. In anul 1822, o ambarcatiune chinezeasca denumita Tek Sing s-a izbit de un recif de corali in drumul sau spre Indonezia. Ambarcatiunea avea la bord un important transport de portelan care s-a pierdut in apele involburate ale oceanului. Pe vas se aflau 200 de marinari si 1600 de imigranti chinezi.

Nefericitul eveniment s-a soldat cu moartea imigrantilor care doreau sa treaca ilegal granitele tarilor spre o viata mai buna. Problema care a dus la naufragiu a fost incarcatura prea mare, vasul nu era construit si pentru transportul uman. Cele 1600 de suflete au facut ca ambarcatiunea sa se lase prea mult in apa, lovind astfel reciful de corali.

CITESTE SI: POVESTEA INCREDIBILA A LUI ANGHEL SALIGNY SI A CELUI MAI LUNG POD DIN EUROPA

2. Naufragiul Dona Paz

Sursa foto: liferafts.asia

Sursa foto: liferafts.asia

In data de 20 decembrie 1978 o ambarcatiune care avea la bord 4375 de suflete omenesti a intrat in coliziune cu o nava petroliera. Vasul avea o capacitate de numai 1424 de persoane, iar cei aproximativ 20 de supravietuitori care au fost scosi din apele pline de rechini au povestit ca acesta a fost motivul scufundarii. Dupa aproximativ 2 ore de teroare, vasul s-a scufundat in adancul apelor.

3. Naufragiul Titanicului

Sursa foto: sibiu100.ro

Sursa foto: sibiu100.ro

Cel mai cunoscut naufragiu din istoria omenirii a fost cu siguranta cel al celebrului vas Titanic. Cunoscutul regizor James Cameron a realizat un film de 11 oscaruri, ce i-a avut in roluri principale pe celebrii actori Leonardo DiCaprio si Kate Winslet. In teribilul accident maritim care a avut loc pe 14 august 1912, ciocnirea Titanicului de un aisberg, si-au pierdut vietile mai bine de 1500 de oameni.

Sursa foto: radiocluj.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top