Connect with us
Vesti dure despre Sebastian Papaiani

Vedete

VESTI DURE despre Sebastian Papaiani. Medicii sunt rezervati

Accidentul vascular cerebral suferit recent de Sebastian Papaiani il va impiedica pe marele actor sa isi reia activitatea mai devreme de sase luni. In varsta de 79 de ani, Papaiani avea cinci spectacole programate in luna septembrie, cu piesa Amadeus, dar medicii i-au interzis acestuia sa se apropie de scena. Specialistii au impus aceasta masura din cauza ca orice stres ii poate fi fatal lui Papaiani, care trebuie sa se concentreze doar pe recuperare din cauza problemelor mari de sanatate prin care trece.

In prezent, actorul este internat la Sectia de Neurochirurgie a Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, unde este ajutat de sotia lui, Marcela. Starea lui Papaiani nu este foarte buna conform apropiatilor, care au dezvaluit ca actorului i-a paralizat piciorul stang. Mai mult, ceea ce este si mai alarmant este faptul ca actorul are si probleme de vorbire, astfel ca medicii n-au fixat momentul externarii pentru cel care se afla in spital de la data de 23 mai.

Doctorul Tudor Ciuhodaru, specialist in medicina de urgenta si toxicologie la Spitalul de Urgenta Sf. Ioan, a declarat ca viitorul nu suna prea bine pentru Papaiani: „Initial s-a spus ca e vorba de un accident vascular cerebral (AVC) minor si ca nu sunt probleme majore. Se pare totusi ca lucrurile sunt mult mai avansate daca pacientul are dificultati de comunicare si presupun ca nu vorbeste. Se adauga un trecut patologic suficient de complicat si faptul ca la varsta aceasta onorabila stofa vasculara e inevitabil afectata de ateroscleroza. Asadar, oricate tratamente i s-ar administra, aceste disfunctionalitati se mentin si capacitatea de recuperare e destul de redusa.”

Citeste si: Drama nestiuta a lui Sebastian Papaiani. Cum au murit fratii actorului

Sebastian Papaiani, INTERNAT DE URGENTA

„Putem vorbi despre recuperare dupa rezolvarea deficitelor motorii si a problemelor de comunicare, dar un termen e greu de estimat. Recuperarea va fi lenta si dificila, in echipa mixta neurolog-logoped. E greu de crezut insa ca se vor putea atinge parametrii de dinainte de AVC, in primul rand din cauza resurselor biologice specifice la o astfel de varsta. in general, barbatii dupa o anumita varsta au un grad de ateroscleroza cerebrala dobandita de-a lungul timpului, asa ca anumiti factori care tin de morfologie sunt greu de corectat”, a mai precizat specialistul despre evolutia starii marelui actor.

Ciuhodaru a mai completat ca recuperarea lui Papaiani va fi lenta si poate dura chiar si sase luni. ”Desi are experienta, a face un rol complex inseamna un stres major echivalent cu o operatie pe creier pentru un neurochirurg. (…). Exista riscul de recidiva si de complicatii, iar siguranta pacientului trebuie sa fie pe primul loc”, subliniat medicul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vedete

To Top