Connect with us
Copilul tau a racit? Uite cand este cazul sa nu-l mai trimiti la scoala!

Știri

Copilul tau a racit? Uite cand este cazul sa nu-l mai trimiti la scoala!

De multe ori o simpla durere poate fi semnul unei raceli grave, insa aceasta nu este o regula. Iata cum stii cand copilul tau trebuie sa stea acasa si cand este cazul sa il trimiti la scoala!

Raceala se raspandeste foarte rapid printre copii, deoarece acestia iau contact cu aerul infectat de colegi si sistemul lor imunitar nu face fata intotdeauna. Poate fi destul de dificil sa previi o raceala la un copil in plina dezvoltare, acestea fiind extrem de comune si frecvente. Cu toate acestea, nu intotdeauna este cazul sa iti tii micutul acasa.

CITESTE SI: MEDICAMENTUL ANTICANCER CARE DEPISTEAZA REZERVELE SECRETE DE HIV DIN ORGANISM

Cele mai periculoase sunt problemele de respiratie. Daca observi ca micutul tau are respiratia ingreunata sau tuseste des si puternic, cel mai probabil ar trebui sa il tii acasa si sa il duci de urgenta la medic. Acesta este cel mai rapid mod de a raspandi infectiile din organism. Pe calea aerului microbii circula cu o viteza impresionanta si astfel o simpla raceala poate afecta o clasa intreaga de elevi.

Febra mare este un alt semn ca nu ar trebui sa iti trimiti copilul la scoala. Daca temperatura corpului sau depaseste 37 de grade inseamna ca in organism exista o infectie care, cel mai probabil, va lua amploare. Ii vei crea micutului tau un disconfort si ii vei impinge organismul la limita daca il trimiti intr-un colectiv atunci cand se afla intr-o astfel de situatie. Vizita la medic este obligatorie in cazul in care temperatura refuza sa scada chiar si dupa administrarea tratamentului corespunzator.

CITESTE SI: CE BOLI POTI AVEA IN FUNCTIE DE CUM ARATA LIMBA TA

Copilul tau a vomitat de cel putin doua ori in ultimele 24 de ore? Este cazul sa il duci de urgenta la medicul de familie. O boala frecventa printre scolari este gastroenterita virala, care se transmite la contactul cu o persoana infectata. Deseori simptomele pot fi confundate cu cele ale unei raceli: febra, dureri de burta, senzatie de greata.

Sursa foto: huffingtonpost.com

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top