Connect with us
barba-05082015

Stil

De ce este bine ca barbatii sa poarte barba

Pe langa faptul ca mai nou este la moda ca barbatii sa poarte barba, noul trend numindu-se  lumbersexual, barba aduce si beneficii in randul domnilor.

Specialistii sustin ca barbatii care au purtat barba de-a lungul vietii au trait in medie cu 12% mai mult decat cei care nu au avut niciodata barba. Si asta pentru ca barba te protejeaza de cancerul de piele, de astm, de raceli si de imbatranirea precoce.

CITESTE SI: UITE DE CE SUNT ATRAȘI BĂRBAȚII DE FEMEILE CARE SEAMNĂ CU MAMELE LOR

Medicii sustin ca barba repreinta un scut de protectie impotriva radiatiilor ultraviolete la care suntem expusi cu totii in viata de zi de zi. Studiile din domeniu au demonstrat ca barbatii care poarta barba si mustata sunt de trei ori mai  mai protejati de efectul nociv al razelor de soare, in comparatie cu barbatii care isi rad zilnic parul facial.

Si cercetatorii americani sunt de parere ca barbatii care poarta mustata sunt avantajati, pentru ca aceasta stopeaza patrunderea alergenilor in caile respiratorii.

CITESTE SI: TOP 5 LUCRURI PE CARE FEMEILE LE FAC MAI REPEDE DECÂT BĂRBAȚII

Oamenii de stiinta sustin ca barba incetineste imbatranirea pielii si hidrateaza epiderma. Mai mult decat atat, firele de par faciale creeaza un mediu perfect pentru ca glandele sebacee sa poata secreta uleiuri protectoare si sa echilibreze pH-ul.

Sursa foto: urbanbeardsman.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top