Connect with us
cuplurile-vechi-24082015

Stil

Incredibil, uite cum ajung cuplurile vechi sa gandeasca la fel

Cercetatorii au descoperit in urma unui studiu ca majoritatea oamenilor care formeaza cuplurile vechi incep sa gandeasca la fel.

Fie ca este vorba de o relatie amoroasa sau de una profesionala, dupa ce iti petreci mult timp in compania unei alte persoane, incepeti sa aveti idei comune. Asadar, datorita timpului cuplurile vechi devin interconecatate.

Celia Harris, cercetator in cadrul Universitatii Macquarie, a realizat un studiu despre cum ajung cuplurile vechi sa gandeasca la fel dupa o anumita perioada de timp. De-a lungul cercetatrii s-a descoperit faptul ca schimburile sociale duceau la beneficii evidente ale memoriei „colaborative”, care puteau lua trei forme.

1. Informatiile noi

Atunci cand un cuplu, fie ca este vorba de o relatie amoroasa sau una profesionala, asimileaza informatii noi, s-a constat ca ceea ce nu poate tine minte unul dintre membrii va retine celalat. Ajutandu-se asftel reciproc atunci cand sunt pusi impreuna in fata unei situatii.

CITESTE SI: NICI ASA NU E BINE: UITE CE SE INTAMPLA DACA ESTI PREA POPULAR

2. Descrieri mai detaliate

Cuplurile vechi sunt capabile sa iti dea detalii mult mai detaliate cu privire la un eveniment pe care l-au petrecut impreuna.

3. Pricepere reciproca in rezolvarea problemelor

S-a demonstrat ca un cuplu vechi este capabil sa rezolve de unul dingur probleme cotidiene din diferite domenii, de la solutionarea unor acte financiare pana la rezolvarea unei scurgeri din locuinta.

Sursa foto: snecyouth.org

 

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top