Connect with us
dormi-04082015

Stil

Tu pe ce parte dormi? Uite care este cea mai buna pozitie de dormit

Specialistii in stiinta somnului sustin ca este foarte important sa cunosti pozitia in care dormi. Si asta pentru ca pozitia predominanta poate spune multe despre organismul tau.

Medicii specialisti sustin ca o persoana foloseste mai multe pozitii de somn in timpul noptii dar ca este foarte important sa iti cunosti pozitia dominanta in care dormi cel mai mult timp. Iata care sunt principalele pozitii de somn si cum iti ajuta sau afecteaza organismul!

CITESTE SI: CE SE INTAMPLA CU ORGANSIMUL TAU DACA OBISNUIESTI SA DORMI PE SPATE

1. Dormi pe burta. 

Medicii spun ca este cea mai gresita pozitie de somn pentru organismul tau. Dormitul pe burta face imposibila mentinerea coloanei vertebrale intr-o pozitie buna si pune prea multa presiune pe muschi. Fapt ce iti poate cauza amorteli si furnicaturi.

2. Dormi pe o parte.

Specialistii spun ca aceasta pozitie este benefica daca vrei sa eviti durerile de gat si de spate. In plus, refluxul gastro-esofagian si sforaitul sunt diminuate datorita acestei pozitii. Medicii sustin ca este cea mai recomandata pozitie pentru femeile gravide.

CITESTE SI: AFLĂ DE CE E BINE SĂ DORMI DEZBRĂCAT

3. Dormi pe spate. 

Este cea mai recomandata pozitie de dormit de catre specialisti. Este o pozitie ce mentine capul, coloana si gatul intr-o stare neutra si faciliteaza disparitia ridurilor.In cazul persoanelor care sufera de insuficienta venoasa, pozitia de dormit pe spate este mai comoda pentru ca picioarele pot fi ridicate pe o perna.

Sursa foto: wisebread.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top