Connect with us
Bogdan Olteanu, aflat în arest la domiciliu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, fiind acuzat de trafic de influență.

Știri

Bogdan Olteanu a fost trimis în judecată pentru trafic de influență

Fostul viceguvernator BNR Bogdan Olteanu a fost trimis în judecată de DNA, sub acuzația de trafic de influență, în stare de arest la domiciliu.

Olteanu a fost trimis în judecată în dosarul în care ar fi primit, în 2008, un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu pentru a înlesni numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Dosarul a fost trimis instanţei supreme, procurorii cerând, în cazul lui Olteanu, înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar.

Procurorii susțin, în rechizitoriu, că în perioada iulie – noiembrie 2008, el a solicitat şi primit de la un om de afaceri suma de 1.000.000 de euro şi sprijin electoral, constând în servicii de marketing şi consultanţă, în schimbul efectuării de demersuri pe lângă prim-ministrul de la acea dată, astfel încât o anumită persoană să fie numită pe postul de guvernator al Deltei Dunării.

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu, audiat la DNA în dosarul lui Bogdan Olteanu

Banii au fost remişi de către omul de afaceri, printr-un intermediar, la sediul unui partid politic, mai arată procurorii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top