Connect with us
Bogdan Oprita a declarat ca a semnat 17 demisii

Știri

Bogdan Oprita: „Am semnat 17 demisii. Daca activitatea nu se va mai desfasura, voi demisiona si eu”

Bogdan Oprita, coordonatorul SMURD Bucuresti si seful UPU a Spitalului Floreasca, a declarat, miercuri dupa-amiaza, pentru News.ro, ca a semnat, in calitatea sa de sef de sectie, 17 demisii ale medicilor. In plus, medicula declarat ca este posibil sa mai fie si altele, mai multi colegi anuntandu-l telefonic ca vor demisiona in zilele urmatoare.

Citeste si: Demisii in masa la UPU Floreasca. Toti medicii ar putea pleca!

Citeste si: Criza citostaticelor: Bolnavi de cancer ramasi fara un medicament vital

„Deci cele 17 sunt doar de la UPU-SMURD si au fost semnate de mine in calitate de sef de sectie. Am fost sunat de mai multi colegi, care mi-au transmis deja ca vor sa demisioneze, deci si maine vor fi altii care vor demisiona”, a spus doctorul Oprita.

Intrebat daca ia in calcul sa demisioneze si el, coordonatorul SMURD Bucuresti a precizat ca isi intelege colegii si ca daca se va ajunge in situatia de a ramane un numar insuficient de medici pentru ca activitatea UPU-SMURD sa poata fi asigurata corespunzator, atunci va demisiona si el.

Mai multi medici de la Unitatea de Primiri Urgente s-au adunat, miercuri, in curtea spitalului, reclamand ca nu mai pot lucra in conditiile de acum si ca nu gasesc intelegere la managerul unitatii medicale, Sorin Paun, care refuza sa aprobe noi posturi sau sa semneze pentru achizitia de medicamente. Ei spuneau ca, in aceste conditii, 15 dintre ei au demisionat, iar alti 15 ar urma sa isi dea demisia in zilele urmatoare.

„Domnul manager, cand are o problema cu noi, recurge la tot felul de masuri de intimidare, suntem chemati in biroul dumnealui sa dam tot felul de note explicative. Practic, ni se pune pumnul in gura pentru orice lucru minor. Noi am ajuns la concluzia ca nu ne putem desfasura activitatea si am decis sa ne inaintam demisia, sa ne gasim de munca in alta parte (…) Suntem in preaviz 14 zile, dupa care vom vedea ce vom face. Nu gasim niciun fel de intelegere la managerul spitalului, cu care nu se poate discuta. Nimeni nu vrea sa ne asculte „, a afirmat unul dintre medicii demisionari.

El a spus ca una dintre cele mai grave probleme cu care se confrunta cadrele medicale este lipsa medicamentelor si a materialelor sanitare.

„Pana acum ne-am descurcat, dar greu. Mai aveam stocuri in depozitul UPU, dar aceste stocuri sunt pe terminate. In septembrie nu vor mai fi, iar domnul manager a refuzat sa semneze achizitionarea altor medicamente. Practic, nu vor mai fi medicamente absolut deloc”, a afirmat medicul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top