Connect with us
Casa Regală face pregătiri intense pentru Ziua Regelui Mihai I al României

Știri

Casa Regală face pregătiri intense pentru Ziua Regelui Mihai I al României

Casa Regală a României pregăteşte momente interesante de Ziua Regelui, care va împlini 95 de ani pe 25 octombrie. Evenimentele vor avea loc în Bucureşti şi Sinaia în perioada 20-28 octombrie.

Majestatea Sa, Regele Mihai I, va aniversa împlinirea a 95 de ani de existenţă la reşedinţa privată din Elveţia, alături de Principesa Elena şi Principesa Sofia. La noi în ţară, între 20 şi 28 octombrie vor avea loc mai multe evenimente importante.

Ziua Regelui va fi marcată de o piesă de teatru radiofonică scrisă de Mihai I al României şi de Regina Ana, care va putea fi auzită la Sala Radio din Bucureşti, aceasta fiind doar una din surprizele Majestăţii sale pentru români.

Vor avea loc vernisaje de fotografie la Castelul Pelişor, dar şi o serie de ceremonii de decorare, un concert de gală şi lansări de cărţi.

Emotionant! Ultima imagine cu Regele Mihai si Regina Ana FOTO

Ultimul gest al Regelui Mihai pentru Regina Ana

Piesa de teatru scrisă de Regele Mihai va avea avanpremiera radiofonică în foaierul Sălii Radio, joi, 20 octombrie începând cu ora 22. Piesa de teatru se numeşte „Alegerea” şi a fost scrisă de Regele Mihai I şi de Regina Ana în anul 1960, la Versoix. Piesa va fi difuzată la Radio România Actualităţi pe 25 octombrie, de la ora 23:05.

Adaptarea radiofonică şi regia sunt semnate de Ion Andrei Puican, iar din distribuţie fac parte Ion Caramitru, Victor Rebengiuc, George Mihăiţă, Marius Bodochi, Dorin Andone, Marius Călugăriţa şi Daniela Ioniţă Marcu.

Luni, pe 24 octombrie, se anunţă o ceremonie de decorări la Castelul Peleş, începând cu ora 16. Ziua de marţi, 25 octombrie, va fi aniversată în familie de către membrii Casei Regale, în timp ce bucureştenii se vor putea bucura de un concert de gală de la ora 18:30 la Ateneul Româm.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top