Connect with us
Cutremur de 7,1 pe scara Richter a avut loc in Atlanticul de Sud

Știri

Cutremur de 7,1 grade pe Insula Ascension din Atlanticul de Sud

Un cutremur cu magnitudinea de 7,1 grade pe scara Richter a zguduit luni nordul Insulei Ascension din Atlanticul de Sud la ora 04:29:57 GMT, a informat institutul american U.S. Geological Survey, citat de agenția de presă Xinhua, preluat de Agerpres.

Citeste si: Un nou cutremur a lovit centrul Italiei, la o adancime de doar 6 kilometri

Citeste si: O romanca isi cauta inca baietelul disparut in cutremurul din Italia!

Epicentrul seismului, cu o adâncime de 10 kilometri, a fost initial determinat la 0,0406 de grade latitudine sudica si 17,8261 grade longitudine vestica, a precizat sursa citata.

Mica insula Ascension, de numai 91 de kilometri patrati, este situata la circa 1600 de kilometri de coasta Africii. In urma cu doua secole aceasta era o insula vulcanică arida, pe care omul de stiinta Charles Darwin a transformat-o in numai cateva decenii intr-un ecosistem cu vegetatie luxurianta, acesta fiind primul experiment de creare a unui ecosistem sustenabil.

Nu este insa singurul cutremur. In aceasta dimineata si Europa a fost lovita de cutremur si, din pacate, seismul s-a produs tot in Italia, tara afectata de un cutremur devastator.

Dupa ce miercurea treacuta, Italia a fost lovita de un cutremur cu magnitudinea de 6,2 pe scara Richter, alt cutremur, cu magnitudinea de 4,6 pe scara Ricther, a avut loc in centrul Italiei, la o adancime de doar sase kilometri si s-a resimtit si la Roma.

Este o alta replica din cele peste 1000 care au avut loc dupa cutremurul devastator cu magnitudinea de 6,2 pe scara Richter, in urma caruia 290 de oameni au murit, printre care si 11 romani.

Intre timp, Ministerul Afacerilor de Externe a venit si cu o veste buna si a anuntat ca zece din cei 14 romani dati disparuti in peninsula, au fost gasiti in viata. Astazi incep si repatrierile.

Sapte dintre romanii care si-au pierdut viata in urma cutremurului din Italia vor fi adusi in tara.

11 romani au pierit pana acum in cutremurul care a lovit localitatea Amatrice. Inca patru concetateni sunt dati disparuti, la o saptamana de la dezastru. In prezent, sase romani mai sunt internati in spitalele din Italia.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top