Connect with us

Știri

O romanca isi cauta inca baietelul disparut in cutremurul din Italia!

Constantin Holban este preot ortodox roman in Riet, dar imediat dupa cutremurul de miercuri noapte s-a dus in Amatrice, satul distrus complet de seismul de 6,2 pe scara Richeter.

Intr-o interventie in direct la Digi24, preotul Constantin Holban a povestit cat de dramatica e situatia. „De ieri dupa-amiaza sunt in Amatrice, am dormit azi noapte aici, in masina, de azi dimineata sunt iar aici, si am sa stau aici pentru a incerca sa ii recunoastem impreuna cu alte persoane pe cei pe care ii cunosteam… Sa recunoastem corpurile”, a declarat preotul.

Citeste si: Update: Cutremur in Italia- 6 romani au murit si 17 sunt disparuti. Bilant nou: peste 250 de morti

El a continuat: „Sunt in stransa legatura si cu cei din spital, cu doamna care isi cauta inca baietelul, speram si asteptam vesti bune… Aici, in Amatrice, se incearca sa se scoata cat mai multe persoane de sub daramaturi, dar din pacate cei mai multi sunt morti, cladirile i-au zdrobit cu totul. Sunt niste imagine infricosatoare, mai ales acolo unde sunt adunati cei morti, cei zdrobiti de daramaturi… Incercam sa-i sustinem pe romanii care sunt aici, sunt cazati in corturi, vrem sa fim alaturi de ei, sa le oferim sustinere morala, sa ii ajutam sa ia legatura cu familiile lor”.

Bilantul cutremurului din Italia a crescut dramatic. 267 de oameni au murit, peste 400 sunt raniti, iar alte mii sunt sinistrati.

Numarul romanilor morti a ajuns la sase. 17 sunt dati disparuti, iar cinci sunt raniti. Ranitii sunt internati în spitale, iar starea lor este stabila.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top