Connect with us
Dupa Brexit, ar putea urma Auxit. De ce vrea Austria sa iasa din UE

Știri

Dupa Brexit, ar putea urma Auxit. De ce vrea Austria sa iasa din UE

Europa incepe sa apuna din interior, dupa Brexit. Tot mai multa lume vorbeste despre dezintegrarea Uniunii Europene, in timp ce alte voci spun ca singura solutie pentru ca dupa Marea Britanie sa nu iasa o alta tara din UE ar fi federalizarea Uniunii sub Statele Unite ale Europei (SUE), urmatorul pas evolutiv despre care s-a tot vorbit in ultimii ani.

Pana la SUE, insa, un lider austriac cu mare greutate ameninta cu iesirea tarii sale din Uniunea Europeana. Liderul de extrema dreapta Norbert Hofer, care a fost la un pas sa devina primul sef de stat de extrema dreapta din Uniunea Europeana, a declarat pentru presa de stat din Austria ca daca Europa pregateste o si mai puternica centralizare de tipul SUE, atunci tara sa va organiza un referendum pentru iesirea din UE.

„Daca va fi stabilit un curs al lucrurilor catre centralizare in decurs de un an, in loc sa se ia in considerare valorile de baza ale Uniunii Europene, atunci va trebui sa-i intrebam pe cetatenii austrieci daca doresc sa fie membri ai UE”, a declarat Hofer pentru un ziar tabloid din Austria.

TE-AR PUTEA INTERESA SI:

CE SE INTAMPLA ACUM IN MAREA BRITANIE – DECIZIA CARE POATE RASTURNA BREXITUL

CE SE INTAMPLA CU NOI DUPA IESIREA MARII BRITANII DIN UE

Hofer crede in constructia europeana atata vreme cat ea se refera la o uniune economica si nu una eminamente politica.

„Parintii fondatori ai Uniunii au dorit sa asigure o cooperare economica mai stransa deoarece statele care coopereaza din punct de vedere economic nu vor utiliza forta una impotriva celeilalte. (…) Acest lucru a functionat foarte bine pana cand a fost intemeiata uniunea politica”, a mai spus Hofer.

Cancelarul Austriei, Christian Kern, a declarat ca nu va exista niciun Auxit in perioada urmatoare deoarece tara sa nu are motive intemeiate sa paraseasca Uniunea Europeana.

1 Comment

1 Comment

  1. El Condor

    2016-06-29T05:49:06+03:00 at 5:49

    Si cand te duci, dimineata,fara cafea im bot (ca nai de unde) la crasma din sat, cum spui daca esti in Romanikk : ” Da-mi Ba si mie un ROXIT, ca nu mi se mai invarte titirezul !” ?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top