Connect with us
Marea Britanie va ieși din Uniunea Europeană la sfârșitul lunii mai 2017

Externe

Marea Britanie va ieși din Uniunea Europeană la sfârșitul lunii martie 2017

Marea Britanie va ieși din Uniunea Europeană la sfârșitul lunii martie 2017, procesul de ieșire din UE fiind astfel accelerat cu câteva luni, față de previziunile anterioare, anunță Russia Today.

Premierul britanic Theresa May a anunțat recent că va prezenta partidului său proiectul de lege care va abroga European Communities Act din anul 1972, care a reglementat aderarea Marii Britanii la blocul comunitar european.

Brexit: Marea Britanie vrea sa trimita inapoi imigrantii veniti din UE

Dupa Brexit, ar putea urma Auxit. De ce vrea Austria sa iasa din UE

Inițial, se credea ca britanicii vor aștepta alegerile legislative din Germania din septembrie 2017, însă discuțiile din ultima perioadă purtate în cadrul Comisiei Europene determină autoritățile din Regat să grăbească procesul de părăsire a Uniunii.

Theresa May ia parte astăzi la o întrunire anuală a Partidului Conservator și exclude organizarea de alegeri parlamentare anticipate, aceasta temă nemaifiind dezbătută în cazul congresului. În opinia sa, anticipatele ar genera și mai multă instabilitate. Actuala legislatură se va termina în anul 2020, notează Sunday Times.

Britanicii au votat ieșirea din Uniunea Europeană pe 23 iunie. Referendumul Brexit a fost votat pozitiv de majoritatea britanicilor, iar această mișcare a generat tensiuni politice în Regat. Scoția declara prin autoritățile sale că va face tot posibilul pentru a rămâne în UE, însă nici până la această oră nu a prezentat programul salvator prin care Marea Britanie poate să rămână în Europa.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top