Connect with us
Vladimir Putin a facut o afirmatie ingrijoratoare in contextul teritoriilor controlate de Federatia Rusa, care vizeaza Romania si Ungaria.

Externe

Vladimir Putin: Romania si Ungaria, pe lista reconsiderarii granitelor stabilite de cel de-Al Doilea Razboi Mondial

Presedintele rus Vladimir Putin a declarat ca daca cineva vrea sa sa reconsidere granitele aparute dupa cel de-Al doilea Razboi Mondial, deschide o adevarata Cutie a Pandorei.

Intr-un interviu acordat agentiei Bloomberg, publicat pe site-ul Kremlinului, Vladimir Putin a fost intrebat daca Rusia, puternic afectata de sanctiunile occidentale, ar fi pregatita sa renunte la una dintre insulele disputate in schimbul unei cooperari economice intarite cu Japonia.
„Nu ne vindem teritoriile, desi problema tratatului de pace cu Japonia este cruciala si ne-ar placea sa gasim o solutie cu prietenii nostri japonezi. Este vorba de cautarea unei solutii care sa permita fiecarei parti sa nu sufere vreun prejudiciu, sa nu se simta nici castigatoare, nici perdanta“, a sustinut Putin, intrebat de ziaristul John Micklethwait

„N-am dat nimic (Chinei, n.r.), acele teritorii erau disputate si am negociat aceasta chestiune cu Republica Populara Chineza timp de 40 de ani si am reusit in final sa ajungem la un acord. O parte din teritoriu a fost atribuita Rusiei, iar alta parte Chinei. Exista o diferenta fundamentala intre chestiunea legata de istoria Japoniei si negocierile noastre cu China. Problema japoneza a rezultat din cel de-Al Doilea Razboi Mondial si este stipulata in instrumentele internationale privind urmarile celui de-Al Doilea Razboi Mondial, in timp ce discutiile noastre cu omologii chinezi pe chestiuni legate de granita nu au nimic de-a face cu cel de-Al Doilea Razboi Mondial sau orice alt conflict militar”, a adaugat Putin.

„Apoi, referitor la partea de Vest, ati mentionat Kaliningrad…“, a continuat Putin, moment in care jurnalistul a precizat ca a glumit.

„Lasand gluma la o parte, daca cineva este dispus sa reconsidere rezultatele de dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial, atunci putem discuta. Dar va trebui sa discutam nu doar despre Kaliningrad, ci si despre estul Germaniei, orasul Lvov – fosta parte a Poloniei, si asa mai departe. Si apoi mai sunt si Ungaria si Romania pe aceasta lista”, a declarat presedintele Rusiei Vladimir Putin pentru Bloomberg.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top