Categorii Știri

Marin Moraru, in ultimul sau interviu: „Mi-e dor de tinerete”

Marin Moraru, unul dintre cei mai indragiti actori din Romania a incetat din viata la varsta de 79 de ani. In cadrul ultimului sau interviu, acordat pentru Adevarul, Marin Moraru a dezvaluit marele lui off, dar si ce isi doreste. In acel moment, actorul a primit Premiul de Excelenta la cea de-a 14-a editie a Festivalului International de Film Transilvania.

Citeste si: Marin Moraru a murit. Cauza mortii si ultimele sale cuvinte

Citeste si: Gheorghe Visu a primit premiul pentru cel mai bun actor

Marin Moraru era dezamagit de de scenariul filmelor in care sunt folosite injurii si jigniri si acesta era si motivul pentru care nu a vrut sa joace intr-un film.

Reporter (Adevarul.ro): Nu v-am mai vazut jucand in teatru. De ce?

Marin Moraru: Pentru ca nu mai vreau. N-am cu cine, n-am de ce si n-am ce. Ce scenariu sa joc, cu cine? Cu cei care nu stau la repetitii ca au televiziuni si alte suse? De ce sa fac eu lucrul asta? Am un singur ficat. Ati vazut cum se intampla acum o repetitie cu zece actori in distributie? Numai regizorul, sufleurul si doar un actor sunt in scena, iar sulfeurul da replica celorlalti care lipsesc… Pai in secunda aia ii omor pe toti! Decat sa ajung la puscarie mai bine nu ma duc!

Reporter (Adevarul.ro): Si in film de ce nu mai jucati?

Marin Moraru: Ce sa fac? Cu beep-uri d-astea de nu te mai saturi de ele. „’te-n gura, ‘te-n nara, ‘te-n suflet” si alte lumanari… Asta este oribil, asa ceva nu se poate! Ei cred ca sunt „reali”, ca sunt normali, ca asta-i realitatea. Cum pot eu sa mp duc sa fac asa ceva? Cum pot eu sa deschid gura sa zic „’te-n nara”? Spune-mi si mie. Toate filmele romanesti fara asta nu exista. D-asta nu ma duc la film. Nu se poate asa ceva….

De asemenea, actorul a declarat ca nu a remarcat niciun actor sau regizor din generatia tanara. In plus, Marin Moraru spunea ca nu mai joaca, pentru ca nu mai are cu cine.

Reporter (Adevarul.ro): La teatru de ce nu va mai duceti?

Marin Moraru: Pentru ca vad uratenii, trebuie sa le spun ce am vazut si nu pot sa-i mint. De obicei le spun ca am alte chestii de facut.

Reporter (Adevarul.ro): Aveti vreun actor sau vreun regizor din tanara generatie pe care sa-l fi remarcat?
Marin Moraru: Nu, n-am. Nimic.

Reporter (Adevarul.ro): Dar nu mai vreti deloc in teatru? Ultima data v-am vazut in „Take, Ianke si Cadar…“

Marin Moraru: Pai cu cine sa mai joc? Nu mai am cu cine…

In ultimul sau interviu, Marin Moraru, care avea deja probleme de sanatate, spunea ca ii este dor de tinere, cand viata era lipsita de griji si probleme.

Reporter (Adevarul.ro): De ce anume va este dor?

Marin Moraru: De tinerete, de copilarie, cand nu stiam nimic si totul era pozitiv.

Reporter (Adevarul.ro): Vreti sa mai scrieti o carte?
Marin Moraru: Nu, nici gand! Niciodata. Cartea pe care am scris-o a fost la dorinta sotiei mele si atat. Nu imi place sa imi etalez simtamintele. Ca actor lucrez cu simtamintele scrise ale altora.

Reporter (Adevarul.ro): V-am vazut jucand in telenovele….

Marin Moraru: Da, m-am dus cu Dinica sa joc in telenovela „Inima de tigan“ (n.r.- realizat si difuzat de Pro TV in perioada 2007-2008), Mi-a placut scenariul cu tiganii, cu foc in curte, cu ce isi doresc ei, cu durerile lor. Am zis hai sa facem asta. Si am facut-o.

De asemenea, Marin Moraru a povestit in ultimul sau interviu ca tot ce isi mai doreste pana la sfarsitul vietii este sa-si consume amintirile.

Reporter (Adevarul.ro): Nu vi s-a parut asa un compromis fiind vorba de o telenovela?
Marin Moraru: Pai daca eu fac meseria cu adevarat indiferent ce se intampla – nu e niciun compromis.

Reporter (Adevarul.ro): Ce va doriti acum?
Marin Moraru: Sa imi consum amintirile.

Marin Moraru a murit la Spital Elias dupa o grea suferinta.

Sursa: o parte dintr-un interviu acordat pentru adevarul.ro.

Share
Scris de
Mihaela Dorobantu

Acest site foloseste cookies.

Read More