Connect with us
Magistrații de la Instanța Supremă au hotărât să reducă pedeapsa în cazul Oanei Niculescu Mizil la un de închisoare cu suspendare.

Știri

Oana Niculescu Mizil, condamnată DEFINITIV la un an de închisoare cu suspendare

Oana Niculescu Mizil a fost condamnată definitiv la un an de închisoare cu suspendare, pentru conflict de interese, după ce și-a angajat mama la biroul său parlamentar.

Completul de magistrați de la Instanța Supremă a admis contestația făcută de Oana Niculescu Mizil, reducându-i pedeapsa inițială de la trei ani de închisoare, la unul cu suspendare.

 

De asemenea, instanţa a dispus anularea pedepsei complementare, astfel că Oana Niculescu Mizil va avea dreptul de a alege şi de a fi aleasă în autorităţile publice şi dreptul de a ocupa o funcţie publică sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii, respective cea de parlamentar. Instanţa de fond dispusese, ca pedeapsă complementară, ca Oana Niculescu Mizil să nu aibă aceste drepturi pe o perioadă de 10 ani.

Oana Niculescu Mizil a spus luni, la ultimul termen de judecată, că şi-a angajat mama pentru că mai multe persoane pe care le-a întrebat nu au vrut să se angajeze la ea, din cauza colegiului greu de care se ocupa, respectiv Rahova – Ferentari.

“Am dus o campanie destul de dificilă într-un colegiu greu, Rahova – Ferentari. Mama mea lucra pe post de consilier, ea strângea problemele cetăţenilor cu care ne confruntam zilnic, seara mi le spunea şi încercam să le rezolv. (…) Am întrebat mai mulţi colegi, din cauza zonei nu voiau multe persoane să se angajeze la mine. Doar două fete au vrut, aşa că am angajat-o pe mama, ştia zona, cunoştea oamenii de acolo”, a spus Oana Niculescu Mizil în faţa Completului de cinci judecători, relatează news.ro.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top