Știri

PNL depune plangere penala in scandalul schimbarii directorilor de scoli

Liberalii se gândesc să depună plângere penală în scandalul schimbării directorilor de şcoli. Aceştia vor decide, cel mai sigur, ce vor face în actualul scandal din Învăţământ după ce preşedintele comisiei de învăţământ din Senat, Dumitru Oprea, a acuzat că i-a fost falsificată semnătura pe anumite documente în care erau trecute schimbările de la vârfurile instituţiilor educaţionale din România, anunţă Antena 3.

Senatoul PNL Dumitru Oprea a declarat săptămâna trecută că nu a semnat raportul privind iniţiativa PSD pentru amânarea concursurilor de directori de şcoli, o iniţiativă ce aparţine fostului ministru el Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

„Pe ordinea de zi a şedinţei din 14 septembrie nu a figurat aşa ceva. Eu nu am participat la acea şedinţă. (Nu ştiu-n.r.) cum au procedat că a apărut că eu am semnat în dreptul secretarului. Nu ştiu cine a semnat, dar este treaba altora să identifice cine a făcut păcatul acesta.

Incendiu la o școală din Pitești

Carmen Iohannis: Este mult mai bine ca un copil să fie într-o şcoală. Suntem fiinţe sociale, trebuie să fim cât mai mulţi împreună

M-a deranjat că pe o propunere legislativă care viza un articol de lege privind orientarea profesională a tinerilor s-a venit cu un alt articol de lege care să stopeze concursul. Asta este mai gravă decât orice altă nebunie făcută de ei”, a declarat vineri Dumitru Oprea, conform Mediafax.

PNL, sesizare la legea Andronescu

Ecaterina Andronescu vrea să schimbe Legea Educaţiei astfel încât concursurile pentru posturile de directori de şcoli ar putea fi amânate până vara următoare. „Concursul pentru ocuparea funcţiilor de director şi de director adjunct se organizează numai fupă finalizarea semesterului II, la începutul noului an şcolar”, prevede noul aliniat din lege.

Amendamentul a fost adus unui proiect care nu are treabă cu managementul şcolilor, ci vizează modificarea unui articol din Legea Educaţiei Naţionale nr. 1 din 2011, unde se reglementează consilierea în carieră a elevilor.

Share
Scris de
Daniel Șuta

Acest site foloseste cookies.

Read More