Connect with us
Dacian Cioloș a lămurit originea prenumelui său, Julien. Premierul a spus că acest prenume a fost ales de mama sa, după un personaj de roman

Știri

Premierul Dacian Cioloș a dezvăluit de unde vine prenumele Julien

Premierul Dacian Cioloș a vorbit despre originea celui de-al doilea prenume al său, Julien.

Într-un interviu acordat pentru radioul public, șeful Executivului spune că acest prenume a fost ales de mama sa, după ce aceasta a citit romanul „Roșu și negru” de Stendhal. Cioloș a mărturisit că mama sa a fost marcată de personajul Julien Sorel, în timp ce prenumele Dacian a fost dorința tatălui său.

”Pur şi simplu, ceea ce mi-a spus mama – că după ce a născut şi discuta cu tata prenumele pe care să mi-l dea, tata avea o idee fixă cu Dacian. Auzise acest prenume şi voia neapărat să fie al meu. Mama a propus Julien pentru că în perioada sarcinii, stând mai mult acasă, mi-a spus că a citit citit «Roşu şi negru». Era perioada când era destul de dificil să faci rost de o carte bună. Făcuse rost de o carte bună şi a citit «Roşu şi negru», de Stendhal şi a marcat-o personajul Julien Sorel şi a propus Julien”, a povestit prim-ministrul României.

Citește și: Cioloș participă la Consiliul Național al PNL și la mitingul liberalilor de duminică

El şi-a mai aminit că mama sa ar fi vrut ca Julien să fie primul prenume, dar cum tată său a fost cel care s-a dus la starea civilă să declare naşterea, a pus Dacian. ”E mai senzaţională ideea că Julien înseamnă că sunt vândut francezilor sau mai ştiu eu cui…”, a comentat premierul Cioloş.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top