Connect with us
Meteorologii estimeaza ca vremea va fi mai calda decat normalul acestei perioade

Vremea

Prognoza meteo pentru septembrie-noiembrie: Temperaturi peste media normala

Temperaturile vor fi peste media normala a acestei perioade, se arata in prognoza publicata de Administratia Nationala de Meteorologie. In intervalul septembrie-noiembrie, temperaturile medii lunare vor avea valori peste normele climatologice in sud-est si local in regiunile sudice si estice, iar in rest vor fi apropiate de norme.

Citeste si: Cutremur de 7,1 grade pe Insula Ascension din Atlanticul de Sud

Citeste si: Un nou cutremur a lovit centrul Italiei, la o adancime de doar 6 kilometri

Prognoza meteo pentru luna septembrie

Media lunara pentru luna septembrie este de 14,8 grade Celsius, potrivit masuratorilor de specialitate, luandu-se in considerare parametrii monitorizati in intervalul 1981 — 2010. Pe regiuni, normele climatologice pentru temperatura medie sunt, in perioada analizata, de pana la 15 grade Celsius in Maramures, respectiv de pana la 19 grade Celsius in Dobrogea.

Cantitatile totale de precipitatii vor fi deficitare in regiunile sudice si estice si local in vest, iar in restul teritoriului vor fi apropiate de valorile normale.

Prognoza meteo pentru luna octombrie

Temperaturile medii lunare ale aerului vor fi mai ridicate decat normalul perioadei in cea mai mare parte a teritoriului, exceptand, local, regiunile nordice, centrale si vestice, unde acestea se vor apropia de media climatologica. Media lunara pentru luna octombrie este de 9,6 grade Celsius, potrivit masuratorilor de specialitate, luandu-se in considerare parametri monitorizati in intervalul 1981-2010.

Cantitatile totale de precipitatii vor fi apropiate de norma in sud-estul si local in sudul tarii, iar in restul teritoriului vor avea o tendinta spre excedent. Potrivit mediei multianuale lunare, cantitatile de precipitatii vor atinge 43,5 l/mp.

Prognoza meteo pentru luna noiembrie

Temperatura aerului va avea valori medii lunare apropiate de norma in cea mai mare parte a tarii, posibil mai ridicate, local, in sud, sud-est si vest. Media lunara pentru luna noiembrie este de 3,8 grade Celsius, potrivit masuratorilor de specialitate, luandu-se in considerare parametri monitorizati in intervalul 1981-2010.

Cantitatile totale de precipitatii se vor incadra, in general, in normele climatologice in regiunile sud-estice si sudice, iar in rest vor putea fi excedentare. Potrivit mediei multianuale lunare, cantitatile de precipitatii vor atinge 41,5 l/mp.

Estimarile sezoniere sunt realizate de Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia, si au un grad de realizare de aproximativ 60%.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top