Connect with us
Este zi de doliu national in Italia, in memoria victimelor cutremurului de miercuri

Știri

Zi de doliu national in Italia. Bilantul provizoriu a urcat la 290 de morti, printre care si 10 romani

Este zi de doliu national in Italia, in memoria victimelor cutremurului de miercuri. Bilantul provizoriu a urcat la 281 de morti, printre care sunt si 10 romani. In plus, 19 romani sunt dati disparuti. In Amatrice, orasul cel mai afectat de seism, operatiunile de salvare incep sa se restranga. Primarul spune ca ar fi un miracol daca va mai fi gasit cineva in viata. Peste 1.000 de replici au lovit zona pana acum si au produs noi pagube.

Citeste si: Un baietel roman a ramas orfan dupa cutremurul din Italia

Citeste si: O romanca isi cauta inca baietelul disparut in cutremurul din Italia!

Presedintele Italiei, Sergio Mattarella a venit in zona afectata de cutremur.

presedintele italiei

Cei mai multi dintre cei care au murit sau au fost raniti locuiau in Amatrice, localitatea care a disparut in urma cutremurului de miercuri. Echipele de salvatori sunt inca la fata locului si cauta printre daramaturi, insa sansele ca cineva sa mai fie gasit in viata sunt minime.

In paralel, voluntarii fac tot ce pot pentru a-i ajuta pe cei care au scapat cu viata, dar care nu mai au nimic.Traiesc acum in corturi sau in centre de primire.

Antimo Migliaccio, calugar din Napoli: „Au nevoie de alinare, de speranta, au nevoie sa vorbeasca, sa aiba pe cineva langa ei.”
Copiii sunt cei mai vulnerabili si au nevoie de multa atentie acum. Mai ales cei care s-au trezit singuri pe lume dupa dezastrul de miercuri.

Peste 1.500 de oameni din Amatrice – sinistrati si salvatori, deopotriva – au primit o masa calda, prima de dupa cutremur, multumita Crucii Rosii, care a venit cu o bucatarie mobila.

Accumoli, orasul situat cel mai aproape de epicentru, s-a scufundat cu 20 de centimetri din cauza seismului. Locuitorii incearca acum, alaturi de echipele de interventie, sa mai recupereze ce se poate din casele avariate.

Guvernul italian a deblocat deja 50 de milioane de euro, fonduri de urgenta, pentru zonele calamitate. Autoritatile de la Roma promit ca vor reconstrui regiunea afectata, mai ales ca Amatrice era considerata una dintre cele mai frumoase localitati vechi din Italia. Dar tara probleme mari cu lucrarile de reconstructie dupa cutremure. In jur de 8.300 de oameni care au ramas fara locuinta dupa seismul din L’Aquila, din 2009, traiesc si acum in locuinte temporare, informeaza Digi24.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top