Connect with us
Simona Gherghe a povestit o intamplare cutremuratoare din copilaria sa, de cand facea gimnastica si visa sa ajunga precum Nadia Comaneci.

Vedete

Simona Gherghe, marturie cumplita: „M-a lovit cu pumnul in spate”

Dupa dezvaluirile facute de fosta gimnasta Maria Olaru, referitoare la bataile pe care le-ar fi indurat de la antrenorii Mariana Bitang si Octavian Bellu, Simona Gherghe a rupt tacerea.

Intr-o postare emotionanta publicata pe blogul personal, realizatoarea TV povesteste cum a fost abuzata in copilarie, in perioada in care dorea sa devina gimnasta.

Citeste si: O CARTE INCOMODA. Gimnasta Maria Olaru vorbeste despre palmele primite de la Octavian Bellu

„Toata copilaria mea mi-am dorit sa fiu Nadia. In jocurile noastre, noi, fetele ne bateam pentru rolul ei. Iar cand am implinit varsta de scoala, parintii mei, martori ai acestei pasiuni, m-au dat la o clasa speciala de gimnastica. Asta insemna antrenamente zilnice. Si, in fiecare dimineata, de la 8 la 9, balet.

Dar pana sa ajung acolo, a fost prima zi de scoala. Si prima ora de balet. In sala, antrenorul de gimnastica, domnul Radu, si balerina, doamna Balog. (Interesant, acum imi dau seama ca asa le-am zis dintotdeauna: domnul si doamna, intr-o epoca in care toti erau tovarasi…) Era prima intalnire si, ca sa ne verifice aptitudinile, ne-au pus sa facem spagatul. Nu mi-a iesit asa cum ar fi trebuit si m-am asezat, cu picioarele departate, intr-o imitatie stangace. Profesorul Radu m-a vazut, s-a apropiat si m-a lovit cu pumnul in spate. O lovitura atat de puternica, incat o simt si acum pe sira spinarii.

– Aici nu ne relaxam!

Tot ce-a urmat a fost un cosmar. Simpla prezenta in sala a acelui om ma paraliza. Si nu indrazneam sa le spun nimic alor mei, pentru ca eu imi dorisem sa fac gimnastica. Intr-o zi, de frica, am facut spasmul plansului. M-am prabusit, horcaind sufocata, pe o saltea. Sala avea un balcon, de unde domnul Radu supraveghea antrenamentele. Ca sa-mi treaca, mi-a aruncat de acolo, de sus, un cubulet de ciocolata. Cam cum arunci unui caine care nu se mai opreste din schelalait un colt de paine. Am stiut, atunci, ca n-o sa fiu niciodata Nadia.

Chinul copilariei mele a durat vreo doi ani. Pana intr-o zi, cand am venit acasa cu picioarele vinete. Profesoara de balet, doamna Balog, o unguroaica a carei singura placere era sa ne jigneasca ingrozitor, ma batuse cu o scandura, pentru ca nu executasem corect nu stiu ce miscare… Parintii nu m-au mai lasat sa merg la antrenamente. Asa mi-am incheiat cariera sportiva. Am o singura amintire palpabila, de atunci. Un articol, in Flacara Iasului, de prin ’84, in care eram mentionata ca rezerva a lotului judetean de gimnastica ritmica. A fost, de altfel, si cea mai mare performanta”, a scris Simona Gherghe pe blogul personal.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vedete

To Top