Connect with us
Legea antifumat a intrat in vigoare joi, 17 martie. Patronii cluburilor si cafenelelor se numara printre cei mai nemultumiti de noile prevederi legale.

Știri

Viral. Mesajul unui proprietar de cafenea dupa ce legea antifumat a intrat in vigoare

Legea antifumat a intrat in vigoare joi, 17 martie. Patronii cluburilor si cafenelelor se numara printre cei mai nemultumiti de noile prevederi legale.

Sorin Stanca, proprietarul unei cafenele din Timisoara, se numara printre nemultumiti. Barbatul a publicat un mesaj pe pagina sa de Facebook, care a devenit viral, adunand sute de share-uri.

„A intrat in vigoare legea antifumat. Ne-am pregatit din greu pentru aceasta zi istorica.Am aruncat scrumierele, am aerisit, am cumparat si flori si le-am pus pe mese pentru a-i primi cu drag pe nefumatorii care nu puteau sa vina la noi pana acuma din cauza fumului.La micul dejun am mancat doua pachete de Orbit Winter Fresh si o cutie de Tic Tac pentru a avea o respiratie proaspata in timpul discutiilor spumoase pe care le-as fi purtat cu nefumatorii.Vroiam sa ii cunosc pe acesti oameni minunati care au militat pentru aceasta lege.

Au trecut deja trei ore si nu a venit nici unul…

Nefumatorule, daca totusi vii si cafeneaua e goala, nu intra in panica.Ne gasesti in spatele cafenelei, stam afara in frig si fumam.Acum te simti respectat, nu-i asa?”, a scris Sorin Stanca pe pagina de Facebook.

Citeste si:Legea Antifumat, in opinia vedetelor

Reamintim ca legea care interzice fumatul in spatiile publice inchise a intrat in viogare din data de 17 martie 2016.

„Prezenta lege stabileste unele masuri privind prevenirea si combaterea consumului produselor din tutun, prin interzicerea completa a fumatului in toate spatiile publice inchise, in spatiile inchise de la locul de munca si in locurile de joaca pentru copii, prin inscriptionarea pachetelor cu produse din tutun, prin desfasurarea de campanii de informare si educare a populatiei, informarea consumatorilor cu privire la produsele din tutun pe care urmeaza sa le achizitioneze, prin indicarea in produsele finale a continutului de gudron, nicotina si monoxid de carbon, prin unele masuri privind utilizarea ingredientelor pentru produsele din tutun, avand ca scop protejarea sanatatii persoanelor fumatoare si nefumatoare de efectele daunatoare ale fumatului, prevenirea raspandirii fumatului in randul minorilor si asigurarea unui nivel adecvat al calitatii vietii populatiei din Romania”, prevede Legea nr. 15/2016.

Mai multe despre legea antifumat puteti citi AICI.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top