Connect with us
asasinate-23092015

Știri

Cele mai celebre asasinate din istorie. Conditiile suspecte in care a murit John Lennon

De-a lungul istoriei omenirii, am asistat si la evenimente mai putin placute precum asasinate ale celor mai importanti oameni ai momentului.

Unele motivele pentru care criminalii au recurs la asasinate atat de marcante pentru intreaga omenire au ramas ascunse in istorie, multe dintre ele fiind neelucidate nici in prezent.

Am decis sa aducem in lumina unele dintre cele mai celebre asasinate care au socat omenirea la timpul lor!

1. John Lennon

sursa foto: theguardian.com

sursa foto: theguardian.com

Celebrul cantaret a fost liderul si membrul fondator al prestigioasei trupe muzicale Beatles. John Lennon a devenit un membru atat de important al comunitatii mondiale incat in vara anului 1966 si-a permis sa dea un interviu in care sa spuna ca ,, Suntem mai celebri decat Iisus”, adaugand ca influenta crestinismului de la acea vreme se afla intr-o continua scadere, in paralel cu cresterea influentei rock’n’roll-ului. Sa fie aceasta replica motivul care i-a adus sfarsitul atat de timpuriu? Probabil ca nu vom afla niciodata.

Cert este ca in ziua de 8 decembrie a anului 1980, atunci cand se intorcea in camera sa de hotel din New York, Lennon a fost impuscat mortal de catre David Chapman, care a lasat apoi arma jos si a asteptat sa fie arestat de catre politie. Aflat inca in inchisoare Chapman nu regreta nicio secunda decizia pe care a luat-o, iar intr-un interviu oferit celebrului Larry King, criminalul a spus ca daca ar fi nevoie, ar repeta oricand fapta.

CITESTE SI: MATA HARI, FEMEIA SPION: INTRE SCENA SI EXECUTIE

2. Martin Luther King

sursa foto: en.wikipedia.org

sursa foto: en.wikipedia.org

El a fost barbatul care a a pus bazele miscarii pentru drepturile civile, dar si pentru abolirea discriminarii rasiale.

Martin Luther King a murit in ziua de 4 aprilie a anului 1968, in balconul camerei sale de hotel. Imediat dupa ce a avut loc asasinarea lui, au izbucnit puternice revolte in peste 60 de orase din intreaga America. Presedintele de la acea vreme, Johnson, s-a simtit nevoit sa declare o zi de doliu national.

Asasinul lui Martin Luther King, James Earl Ray, un puternic opozant al miscarii civile, a fost prins cateva saptamani mai tarziu pe teritoriul Anglie, in Londra si a fost extradat in Tennessee unde i s-au adus oficial acuzatiile.

3. Abraham Lincoln

sursa foto: hepta

sursa foto: hepta

Abraham Lincoln a fost cel de-al saisprezecelea presedinte al Statelor Unite ale Americii, functie pe care a exercitat-o incepand cu luna martie a anului 1861 si pana in momentul asasinarii sale in aprilie 1865. Lincoln a condus Statele Unite in timpul Războiului Civil, cel mai sangeros conflict al sau, dar si cea mai mare criza morala, constitutionala si politica.

Jon Wilkes Booth a fost asasinul presedintelui, care a profitat de prezenta la teatru a lui Lincoln care a fost insotit doar de un singur bodyguard si l-a impuscat in cap dupa ce a asteptat momentul oportun in care toata sala radea in urma unui moment comic din piesa. Jon Wilkes Booth a fost impuscat 12 zile mai tarziu.

Indiferent de sfarsitul tragic pe care l-a avut Lincoln a ramas unul dintre cei mai celebrii presediniti ai Statelor Unite ale Americii.

Sursa foto: nypost.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top