Connect with us

Stil

Pentru vise frumoase, un patut pentru bebe perfect. Dar cum il alegem?

In primele luni de viata, patutul pentru bebe reprezinta universul pentru cel mic. Este locul in care viseaza, planga, primeste atentie din partea tuturor celor din jur si in care creste cat ai clipi, devenind din ce in ce mai mare. Astfel ca achizitia unui patut pentru bebe devine primordiala pentru viitorii parinti, care doresc ca cel mic sa fie in siguranta pe timpul noptii si sa descopere lumea zambind confortabil in camera in care patutul atrage privirile tuturor celor care ii trec pragul.

Dar cum pe piata exista atat de multe modele de patuturi pentru bebe, cum alegi produsul potrivit? Este intrebarea pe care si-o pun toti parintii, mai ales din cauza faptului ca o astfel de achizitie este destul de costisitoare. Iata cateva sfaturi:

Trebuie sa stiti de la inceput ce tip de patut doriti: clasic (din lemn), pliabil, transformabil, de tip baldachin, suspendat.

● Patut clasic, din lemn: este cel mai popular si cunoscut dintre toate tipurile de patuturi pentru bebe, cu pereti laterali detasabili sau nu, confectionati din zabrele de lemn.

● Patutul pliabil: din schelet metalic, cu husa din material textile. Are diverse optiuni si este ideal pentru calatorii, ocupand putin spatiu. Mai mult decat atat, patutul pliabil se tranforma in tarc de joaca prin indepartarea cosului de dormit. Cele mai multe au si masuta pentru infasat.

● Patutul transformabil: marele avantaj al acestui tip de patut pentru bebe este ca, spre deosebire de celelalte, recomandate pana la varsta de 3 ani, cel pliabil se poate transforma, astfel incat copilul sa poata doarmi in el si dupa varsta mentionata anterior, uneori chiar si pana la adolescenta.

● Patut de tip baldachin: optiunea pentru un astfel de tip tine de gustul fiecaruia. Avantajul unui patut de tip baldachin este acela ca ii creeaza celui mic un sentiment de intimitate mai mare.

● Patut suspendat: se gasesc rar pe piata romaneasca. Avantajul unui patut suspendat este acela ca bebelusul se leagana singur in timpul somnului atunci cand se misca, simuland astfel miscarile din burtica mamei.

La ce trebuie sa va ganditi dupa ce ati ales tipul de patut pentru bebe? Iata cateva sugestii care vor asigura dezvoltarea sanatoasa si siguranta copilului dumneavoastra:

● Analizati cu atentie marginile si cautati un model care sa aiba o protectie a acestora. Nu de alta, dar bebelusii au tendinta sa muste marginile patutului pentru bebe atunci cand pot ajunge la ele.

● Aveti grija ca peretii laterali sa permita circulatia buna a aerului. Daca patutul este din material textile, alegeti unul care sa aiba toti peretii din plasa.

● Este de preferat ca patutul pentru bebe sa aiba roti detasabile sau cu opritoare, pentru ca s-ar putea sa vreti sa il mutate in alta camera si va va fi mult mai usor astfel. Mai mult decat atat, daca patutul are roti se poate sterge mai usor praful de sub el.

Daca sunteti in cautarea unui patut pentru bebe, descoperiti modelele de la Noriel! Au preturi accesibile si sunt tare interesante. In plus, veti gasi acolo o multime de alte lucruri pentru a completa camera lui bebe: comode, dulapuri, masa pentru infasat, corpuri de luminat, lenjerii. Produsele pentru bebelusi pe care trebuie sa le cumperi stim ca sunt numeroase, dar cu Noriel e simplu sa cumperi tot ce-i trebuie celui mic.

La comenzi de minimum 150 de lei, transportul este gratuit oriunde in tara.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top