Rețete
Retete de pasti: DROB DE PUI
Pastele e tot mai aproape. In cateva zile, listele de cumparaturi ar cam trebui sa fie gata. Dintr-un menu de Paste nu poate sa lipseasca drobul. Pentru foarte multi, nu exista sarbatoare a Invierii fara drob. Traditional este drobul de miel, dar pentru cei carora nu le place carnea acestui animal, astazi va prezentam o alternativa. E vorba de reteta de drob de pui, un drob cu un gust excelent si care ii face mare concurenta „drobului adevarat”.
Ingrediente drob de pui
Pentru a prepara drob de pui aveti nevoie de:
-
- 500 de grame ficat de pui
- 1 piept de pui
- 300 de grame de pipote si inimi de pui
- 1 legatura de ceapa verde si una de usturoi verde
- marar
- 2 oua
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare drob de pui
Desi pare o reteta complicata drobul de pui se prepara foarte usor dupa cum urmeaza:
- Se pune o oala cu apa si putina sare la fiert in care adaugam pieptul, inimile si pipotele de pui la fiert. Le lasam sa fiarba circa 20 de minute.
- Intr-o craticioara cu apa in clocot si putina sare punem ficatul de pui la fiert timp de 5 minute
- In tot acest timp tocam marunt ceapa, usturoiul si mararul
- Taiem cubulete ficatul, pieptul, inimile si pipotele, le amestecam cu legumele tocate si le dam prin masina de tocat carne
- Asezam cotinutul intr-un bol, iar separat batem ouale cu putina sare si piper, apoi le amestecam bine de tot
- Intr-o forma de cozonac, bine tapetata cu hartie de copt asezam compozitia si o dam la cuptor timp de 30 de minute
- Optional puteti adauga in compozitie oua fierte si curatate pentru un aspect mai aparte
Pofta buna!