Connect with us
Peste 2 milioane de români își sărbătoresc onomastica de Sfânta Maria Mică! Urări și felicitări pentru cei dragi

Social

Peste 2 milioane de români își sărbătoresc onomastica de Sfânta Maria Mică! Urări și felicitări pentru cei dragi

Sfanta Maria Mică. Peste 2 milioane de români își sărbătoresc pe 8 septembrie onomastica de Sfânta Maria Mică. Este o sărbătoare mare, marcată cu cruce roșie în Calendarul Creștin Ortodox. Nașterea Maicii Domnului, sau sărbătoarea Sfintei Marii, este prima mare sărbătoare din noul an bisericesc care a început pe 1 septembrie.

Peste 2 milioane de români își sărbătoresc onomastica de Sfânta Maria Mică

Potrivit datelor furnizate de către Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date, peste 2 milioane de români își sărbătoresc marți onomastica de Sfânta Maria Mică. Este vorba despre 1.988.784 de femei şi 406.739 bărbaţi care poartă numele de Maria sau Marian, ori derivate ale acestora.

Dacă la femei, cel la de folosit este numele Maria, la bărbați avem Marin, Marian, Marinică sau Marinache. Tot mâine își sărbătoresc onomastica Mariana, Mărioara, Marusia, Marina, Mara, Marinela și Măriuța.

Este ziua în care se spune La mulți ani sărbătoriților. În unele zone ale țării, felicitările se fac și pe 15 august, când are loc sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului. În alte zone, se consideră că atunci este o zi tristă, o zi în care nu se spune La mulți ani, ci se pomenesc morții.

Urări de La mulți ani! de Sfânta Maria Mică

Pentru cei care au în familie, sau în cercul de prieteni/cunoscuți, sărbătoriți pe Sfânta Maria Mică, vă propunem câteva mesaje de urări pe care să le faceți celor dragi!

La mulți ani, Maria! Îți doresc ca îngerii să îți călăuzească pașii, iar Sfânta Fecioară să îți lumineze drumul în această viață!

Astăzi e ziua ta, zi frumoasă ca tine! La mulți ani, Maria! Multă viață anilor!

Fie ca Sfânta Fecioară Maria, al cărei nume îl porți cu bucurie, să te ocrotească de rele și să te înconjoare de bucurii și liniște!

În această zi mare, o sărbătorim pe Fecioara Maria și te sărbătorim și pe tine. Fii bună cu cei din jur și nu uita să ai grijă de tine!

La mulți ani, Marine! Fecioara Maria să te binecuvânteze și să te țină sub sfânt Acoperământul ei!

În zi de mare sărbătoare, îți urez un sincer La mulți ani!, cu împlinirea tuturor dorințelor! La mulți ani, Marian!

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top