Connect with us
emotiile-28092015

Stil

Ce gust au emotiile si cum le simte corpul tau

Emotiile care ne incerca in viata de zi cu zi ne pot influenta organismul intr-un mod aparte. Cu siguranta nu stiati asta!

Te-ai intrebat vreodata cum se simt emotiile tale la nivelul corpului tau, dar mai ales ce gust au acestea?

O echipa de cercetatori finlandezi a demonstrat faptul ca emotiile pe care fiecare dintre noi le resimtim in anumite momente ale vietii au un impact diferit asupra anumitor parti ale organismului.

Potrivit oamenilor de stiinta, emotiile ne afecteaza corpul in mod diferit. Spre exemplu, in cazul in care o persoana este nervoasa, bratele si capul acesteia devin mai puternice, toate acestea pentru ca in mod inconstient corpul uman se pregateste pentru o lupta.

CITESTE SI: HARTA FETEI CARE ITI ARATA CU CE BOLI SE LUPTA CORPUL TAU

Atunci cand vorbim despre sentimente precum tristetea, efectul este unul diametral opus. Persoanele care se simt triste, dintr-un motiv sau altul, nu simt nicio putere in propriile brate, din contra, ei se simt slabiti si fara forta. La nivelul corpului s-a sesizat ca persoanele triste au dezvoltat o sensibilitate in zona toracelui si a inimii.

Depresia poate face ca o persoana sa se simta slabita, iar dezgustul se resimte la nivelul gatului, dar si al sistemului digestiv.

In schimb, cand vine vorba de sentimente cum este cel de mandrie, pe corpul uman aceasta emotie puternica se resimte o activitate crescuta in zona gatului si a capului.

Cel mai frumos sentiment de pe pamnat, cel de dragoste face ca ritmul cardiac sa o ia razna. Tocmai din acest motiv, de cele mai multe ori, simtim ca avem un nod in stomac, iar starea de spirit se schimba de la o secunda la alta. Oamenii de stiinta sustin ca majoritatea acestor simptome sunt determinate de creier.

Astfel, iubirea pasionala este una dintre cele mai intense emotii pe care le poate resimti fiinta umana. Creierul nostru este programat sa aleaga un partener de viata, motiv pentru care unii oameni sunt gata oricand sa faca gesturi nebunesti pentru a primi atentia persoanei iubite.

In majoritatea cazurilor, relatiile lungi produc o scadere treptată a iubirii pasionale, dar in acelasi timp si o crestere a capacitatii membrilor cuplului de a ramane impreuna indiferent de problemele pe care le intampina cei doi.

Vezi mai jos harta emotiilor umane!

Sursa foto: dezvoltareumana.ro

Sursa foto: dezvoltareumana.ro

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top