Știri
VIDEO VIRAL. Cat de tacaniti pot fi chinezii care si-au pus viata in pericol?
Multi neobisnuiti mai umbla liberi pe acest pamant si fac fel si fel experimente, unele mai ciudate decat altele. Unul dintre acestea este legat de constructorii unui pod celebru in lume: Zhangjiajie Glass Bridge. Pentru a demonstra lumii si chinezilor cat de sigura este opera lor, acestia au invitat curajosii sa testeze duritatea sticlei folosita la acest pot.
Dotati cu un baros si prinsi in corzi speciale, chinezii cu insetati de adrenalina au onorat invitatia si au trecut la treaba. Din fericire, sticla a rezistat si nu a fost niciun incident nefericit. Chiar si o masina a trecut peste ceea ce poate fi numita una dintre cele mai dure sticle din lume. Zhangjiajie Glass Bridgea este cel mai inalt si cel mai lung pod de sticla deschis recent publicului.
Impresionanta constructie a fost ridicata la 60 de km distanta de Zhangjiajie, un oras din provincia Hunan. Amatorii de sporturi extreme, dar si pasionatii de peisaje superbe se intalnesc in acest loc cu totul si cu totul special.
Citeste si: Alerta in Turcia! Podul Bosfor inchis din cauza unei masini suspecte
Cainele viral A UIMIT LUMEA in 31 de secunde cu schemele lui I VIDEO
Suspendat intre doua stanci, podul are 430 de metri lungime si este suspendat la 300 de metri deasupra vaii. Constructia poate sustine greutatea a 800 de oameni.
Pentru numele demn de acest pod s-a organizat si un concurs. Castigatorul a fost premiat cu 10.000 yuani (n.r. – aproximativ 1.530 de dolari) pentru fiecare caracter din cuvantul final. Avand in vedere ca numele podului putea fi compus din maximum 10 litere, fericitul castigator a intrat in posesia sumei de 15.300 de dolari.
Acest pot nu este singurul de acest tip din zona. Exista inca o constructie similara, dar mai mica in dimensiuni: Zhangjiajie Glass Skywalk , pe muntele Tianmen, la 8 kilometri de centrul orasului Zhangjiajie. Acesta are 60 de metri lungime, o latime de doar 1,6 metri fata de cei sase ai „concurentului”. Totusi, acest pod a fost construit la 1.000 de metri deasupra solului.