Stil
Prajitura cu mere – Cea mai usoara reteta
Prajitura cu mere este asociata mereu cu toamna si iarna, dar poate fi facuta oricand avand in vedere ca merele sunt tot anul.
Reteta de placinta, cum i se spune in unele zone, cu mere este foarte ieftina si se face rapid.
Imi amintesc ca bunica mea, avea saci intregi cu mere pe care le tinea in camara pe tot parcursul iernii si odata la un timp facea o placinta a carui miros inunda intreaga ulita.
Le-am promis colegilor mei de la Revista TEO ca le voi duce astazi la redactie o prajitura si am ales ca aceasta sa fie cu mere.
Ingrediente prajitura cu mere
Nu sunt necesare foarte multe ingrediente, prajitura se face in doua feluri, fie cu foi din aluat tare, fie cu voi din aluat moale (o consistenta similara cu cea a pandispanului) care se face mai rapid.
Apucandu-ma de prajitura cu mere tarziu am ales a doua varianta si am folosit urmatoarele ingrediente:
Pentru aluat
2 oua
9 linguri de zahar
9 linguri de ulei
9 linguri de lapte
1 praf de copt
12 linguri de faina
3 pliculete de zahar vanilat
Tava
Tava de copt trebuie sa aiba maxim 30 de cm diametru daca optati pentru forma rotunda si maxim 25 cm lungime si 15 latime daca este una dreptunghiulara.
Va recomand sa o tapetati cu hartie de copt, daca nu aveti puteti sa o ungeti bine cu unt si apoi tapetati cu faina.
Mod de preparare prajitura cu mere
Umplutura
Merele se dau prin rahatoare, se adauga zaharul si scortisoara si se las pana cand este facut aluatul. ATENTIE: este important sa va ocupati de mere prima data pentru ca este nevoie sa lase sucul pe care trebuie sa-l eliminati apoi.