Connect with us
Incidente electorale grave la alegerile locale din 2016. In judetele Teleorman, Mures si Buzau, buletinele de vot au fost gresite.

Alegeri Locale 2020

ALEGERI LOCALE 2016. Incidente electorale: Buletine de vot tiparite gresit in trei judete

Incidente electorale grave la alegerile locale din 2016! In trei judete ale Romaniei, buletinele de vot au fost tiparite gresit sau nu au fost tiparite suficiente exemplare.

Incidentele electorale au fost semnalate in judetele Mures, Buzau si Teleorman. Aici s-a ajuns la situatia in care buletinele de vot trebuie retiparite sau suplimentate. PSRO si PNL au cerut demiterea prefectilor din aceste 3 judete ca urmare a neregulilor semnalate.

Vezi si: REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016. Exit-Poll Bucuresti, marile orase si judete

„In judetul Mures, peste 200 de sectii au asteptat toata noaptea sa le vina buletinele de vot si tot acest du-te vino a creat o mare tensiune in ceea ce inseamna membrii sectiilor de votare si modul in care ei pot sa gestioneze legal aceasta actiune. Se solicita demiterea prefectului de Mures pentru proasta organizare. O situatie si mai grava este in judetul Buzau, unde in comuna Vernesti este inchis procesul de votare in sapte sectii datorita tiparirii gresite a buletinelor de vot. Conform legii, in doua ore trebuia remediata aceasta disfunctionalitate. Nu s-a reusit pâna la aceasta ora. Se cere Biroului electoral de circumscriptie anularea alegerilor pentru ca in termen legal se spune ca in maxim doua ore trebuie remediata aceasta problema. Ei si-au fixat un termen in afara legii, pâna la ora 12,00, ceea ce este inadmisibil. Se cere demiterea prefectului de Buzau pentru proasta gestionare a alegerilor”, a afirmat Cezar Preda, vicepresedinte PNL, duminica, intr-o conferinta de presa.

Vezi aici LIVE TEXT la alegerile locale!

Pana la ora 12.00, prezenta la vot a fost de 16.5%, ceea ce inseamna ca in jur de 3 milioane de romani cu drept de vot s-au prezentat la urne.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri Locale 2020

To Top