Connect with us
Alegeri locale 2020. Ion Iliescu a solicitat urna mobilă pentru a putea vota

Alegeri Locale 2020

UPDATE: Alegeri locale 2020. Ion Iliescu NU a solicitat urna mobilă pentru a putea vota

Ion Iliescu a solicitat urna mobilă pentru a putea vota. Fostul președinte ar fi urmat să voteze, la fel ca în fiecare an, la secția de votare din cadrul Liceului Jean Monet din Capitală.

UPDATE: Conform ultimelor informații oferite de SPP, Ion Iliescu nu va vota duminică la alegerile locale. Fostul președinte nu va fi prezent fizic la secția de vot şi nici nu va cere urna mobilă, arată SPP, conform Antena 3.

Conform SPP, Ion Iliescu nu a dorit să voteze din cauza pandemiei de coronavirus.

Aici au votat astăzi și actualul președinte al României, Klaus Iohannis, dar și fostul președinte Traian Băsescu. Se pare că Ion Iliescu nu va apărea la vot, pentru că va primi urna mobilă la locuința sa.

Ion Iliescu nu a solicitat urna mobilă

Erată: deși primele informații transmise de Huff.ro anunțau că fostul președinte a solicitat urna mobilă, așa cum a procedat la ultimele alegeri, se pare că știrea este infirmată. Ion Iliescu nu a solicitat urna mobilă în acest an.

Știrea inițială

Fostul președinte, Ion Iliescu, a cerut urna mobilă pentru a-și exercita dreptul la vot. Potrivit B1TV, în ceilalți ani, Iliescu a votat la Liceul Jean Monet din Capitală, însă de data aceasta el a optat pentru urna mobilă.

Ion Iliescu este cunoscut pentru problemele sale de sănătate, și, cel mai probabil și vârsta înaintată l-a determinat să solicite urna mobilă la domiciliu.

Cine poate solicita urna mobilă

Cei care nu se pot prezenta fizic la secțiile de votare, pot solicita urna mobilă. Ea este destinată persoanelor bolnave, sau invalide, precum și celor care se află în carantină sau autoizolare din cauza infectării cu noul virus.

Urna specială poate fi cerută și în ziua votului. Președintele secției de votare va dispune formarea unei echipe compuse din cel puțin doi membri ai biroului electoral, care se vor deplasa cu urna mobilă. Echipa va merge mai întâi la adresele solicitanților din alte cauze decât COVID-19, apoi la unitățile sanitare COVID-19 și la adresele persoanelor izolate și carantinate.

Membrii biroului electoral și personalul de pază nu intră în locuință, ci vor realiza toate formalitățile la intrarea în aceasta. Alegătorul va trebui să poarte mască, pe care o va înlătura doar pentru scurt timp, pentru a fi identificat, apoi o va repoziţiona peste nas și gură.

Va semna în extrasul din lista electorală utilizând pixul personal, îşi va dezinfecta mâinile înainte de preluarea buletinelor de vot și a ștampilei cu mențiunea „VOTAT”, apoi îşi va exercita dreptul de vot.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri Locale 2020

To Top