Connect with us
Se apropie alegerile locale. Ludovic Orban a anunțat cine poate să solicite urna mobilă

Alegeri Locale 2020

Se apropie alegerile locale. Ludovic Orban a anunțat cine poate să solicite urna mobilă

Alegerile locale au loc pe data de 27 septembrie. Mai este foarte puțin până când românii își vor alege primarii, consilierii locali și consilierii județeni. În acest context, premierul Ludovic Orban a anunțat cine poate să solicite urna mobilă în ziua votului. El s-a referit la persoanele care prezintă simptome de infectare cu noul virus, și nu primesc rezultatul testului până în ziua votului.

Vin alegerile locale

Pe 27 septembrie 2020, românii din toată țara sunt așteptați la vot. Ei își vor alege reprezentanții autorităților publice locale, pentru următorii patru ani. Vor putea vota primarii, consilierii locali și consilierii județeni în care au încredere.

Pregătirile pentru ziua votului au intrat în linie dreaptă. În acest context, premierul Ludovic Orban a făcut câteva precizări, pe ultima sută de metri. Traversăm o perioadă dificilă, cu un context epidemiologic delicat, care impune măsuri speciale de desfășurarea a procesului de exprimare a votului.

Astfel, premierul Orban a explicat cine poate să facă o solicitare de urnă mobilă în ziua votului. El s-a referit la cei care au simptome de infectare cu noul virus, dar nu obțin rezultatul testului până în ziua votului.

Aceștia vor putea solicita urna mobilă pentru a vota.

Concret, ei trebuie să consulte medicul de familie și să ceara deplasarea unei urne mobile la locuința lor. Același lucru trebuie să îl facă și cei care au intrat în contact cu persoane nediagnosticate, care sunt în carantină la domiciliu.

„Recomandarea noastră a fost către toți cei care au simptome asociate și nu apucă să fie diagnosticați, să consulte medicul de familie și să ceară deplasarea urnei mobile, pentru că vom deplasa urna mobilă pentru a asigura exercitarea dreptului de vot și pentru cetățenii care sunt bolnavi și sunt tratați în spital, și pentru cetățenii care sunt tratați prin izolare la domiciliu”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Mesajul MAI înainte de alegerile din 27 septembrie

Reguli speciale pentru votanți

Alegerile locale din acest an se vor desfășura în condiții speciale, pentru a preveni riscul de infectare cu noul virus. Cetățenii care merg la vot trebuie să poarte masca de protecție de la intrarea în secția de votare. De asemenea, ei trebuie să își dezinfecteze mâinile la intrarea și la ieșirea în/din secția de votare.

Cei care vin să voteze și nu au mască de protecție, vor primi una la fața locului.

„Noi am prevăzut în reglementări și în planul de pregătire, am prevăzut pentru fiecare seție de votare existența unui stoc de măști care să fie pus la dispoziția cetățenilor care vin la vot și care vin fără mască.”, a precizat premierul României.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri Locale 2020

To Top