Connect with us
Alegeri locale 2020. Prima zi de depunere a candidaturilor

Alegeri Locale 2020

Alegeri locale 2020. Prima zi de depunere a candidaturilor

În urma ultimelor problemelor apărute în domeniul medical, mai multe domenii au suferit schimbări din cauza virusului, precum cultura, educația sau economia. De altfel, și în plan politic au existat probleme, având în vedere că alegerile locale 2020, care ar fi trebuit să se desfășoare în vară, au fost amânate. Cu toate acestea, oamenii au revenit treptat la activitățile normale. La fel se întâmplă și în cazul alegerilor locale, care vor avea loc la data de 27 septembrie. Azi, 7 august, începe perioada de depunere a candidaturilor pentru alegeri. Perioada electorală aferentă alegerilor locale din acest an a început pe data de 29 iulie, iar în data de 2 august a fost constituit Biroul Electoral Central.

Alegeri locale 2020. Prima zi de depunere a candidaturilor

Începând de vineri, 7 august, și până pe 18 august durează perioada de depunere a candidaturilor pentru alegerile locale care vor avea loc în 27 septembrie, anunță Autoritatea Electorală Permanentă.

Programul calendaristic al acțiunilor necesare desfășurării în bune condiții a alegerilor a fost aprobat prin Hotărârea nr. 576/2020. Potrivit acesteia, în data de 24 august birourile electorale de circumscripţie vor încheia un proces-verbal prin care se va constata rămânerea definitivă a candidaturilor.

În conformitate cu prevederile art. 46 din Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, pentru modificarea Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, propunerile de candidaţi pentru consilierii locali, consilierii judeţeni, pentru primari şi pentru preşedinţii consiliilor judeţene se fac pe circumscripţii electorale şi se depun la birourile electorale de circumscripţie.

În timpul campaniei electorale, cei aleși nu vor putea să organizeze adunări publice sau meetinguri electorale pentru a comunica cu oamenii. Totuși, ei vor putea să meargă în casele oamenilor pentru a le transmite mesajele pe care le au pentru ei, dar vor trebui să respecte toate normele stabilite, precum purtarea măștii sau respectarea distanțării sociale, pentru a fi evitat orice contact direct. Se va pune accent pe campania din mediul online, care reprezintă cea mai sigură sursă de comunicare.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri Locale 2020

To Top