Connect with us
Traian Băsescu și-a anunțat candidatura la alegerile locale

Alegeri Locale 2020

Traian Băsescu și-a anunțat candidatura la alegerile locale

Pandemia de coronavirus a provocat numeroase pagube și continuă să afecteze oamenii. Mai multe domenii au suferit schimbări din cauza virusului, precum cultura, educația sau economia. De altfel, și în plan politic au existat probleme, având în vedere că alegerile locale 2020, care ar fi trebui să se desfășoare în vară, au fost amânate. În urma relaxărilor, oamenii au revenit treptat la viața de diainte de pandemie, deoarece au fost permise din nou mai multe activități, restricțiile au fost ridicate. La fel se întâmplă și în cazul alegerilor locale, care vor avea loc la data de 27 septembrie. În acest context, și fostul președinte, Traian Băsescu, și-a anunțat candidatura la alegerile locale.

Traian Băsescu și-a anunțat candidatura la alegerile locale

Traian Băsescu s-a arătat gata să intre în cursa pentru Primăria Capitalei, în urma excluderii partidului său, PMP, de la negocierile dintre PNL, USR și PLUS. Fostul președinte al României a anunțat, sâmbătă, că i-a făcut această ofertă președintelui PMP, Eugen Tomac, fiind hotărât să-și ajute partidul. Astfel, el a explicat că, în cazul în care va câștiga alegerile, este dispus să renunțe la luxul de care se bucură în calitate de europarlamentar, în favoarea postului de primar, pe motiv că a lăsat lucrurile neterminate.

”În așteptarea unei soluții de alianță, PMP nu a demarat procedurile interne. Am făcut oferta către Tomac, vom declanșa procedurile interne și, foarte probabil, voi fi candidatul PMP pentru alegerile locale. Sunt hotărât să ajut PMP-ul în primul rând. Dacă voi și câștiga alegerile, voi renunța la confortul și la banii calității de europarlamentar și voi veni la București. Am lăsat lucruri neterminate.”, a adăugat acesta.

Conform calculelor făcute de către fostul președinte, candidatul dreptei, Nicușor Dan, are șanse foarte mari de a pierde alegerile, pentru că PMP este un partid care a avut în jur de 10 % în București la alegerile precedente.

În privința alegerilor locale, Iohannis a spus că se va lua o decizie până la mijlocul lunii august. El susține că alegerile sunt necesare și că desfășurarea acestora nu ar trebui să prezinte prea multe riscuri, atâta timp cât se respectă măsurile de prevenire optime. Președintele este de părere că situația este similară ca mersul la cumpărături, la care oamenii recurg destul de des, deci ar fi capabili să treacă cu bine și peste alegeri.

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri Locale 2020

To Top